Slide
Slide

София. И през 2024 година клиентите на туроператора SOLVEX ще могат да избират между различни програми в Прага и цяла Чехия.

Програмата Класическа Прага с две включени обиколки на чешката столица вече се предлага с директни полети на AK Bulgaria air от София и от Варна.

За майските празници в периода от 23 до 26 май  програмата  включва всички забележителни места на старата чешка столица «Златна Прага», както  и допълнително по желание – целодневна екскурзия в Дрезден и световноизвесния курорт Карлови Вари.

Има варианти с 3 или 4 нощувки с включено организирано посещение на Зоопарка на Прага – признат за един от най-добрите в света, както и детски програми „Прага за Малки и Големи“, в които за семейства, освен Зоопарка, се разглеждат и Ботаническата градина на Прага с уникални орхидеи, както и екскурзията „4 музея“ с гарантирано забавление за всички възрасти, като  Къщата на пеперудите, Музея на стоманените играчки, Лего музея, Музея на Илюзиите.

Датата на специалната програма за семейства е съобразена с Деня на детето – 31 май – 4 юни.

През лято 2024 г. акцент в обиколните програми са замъците на Чехия, които са включени в списъка за световно културно наследство на Юнеско. За първи път на български пазар се предлага обиколна програма, която включва 3 нощувки в Бърно и организирано посещение на 3-те  замъка в областта на Великоморавия, съобщават от компанията.

С екскурзовод на български език туристите на SOLVEX ще влязат в замъка Кромержиш с английската градина, ще видят  ослепителнобелия замък Леднице  „Замъка от захар“ и ловния му парк и ще разгледат дърворезбите в замъка Телч и уникалните разноцветни къщи на Площада на град на Телч, който също е в списъка на ЮНЕСКО. Като допълнение ще бъде Славянската епопея на Муха във Великоморавски Крумлов. Обиколката ще завърши  с 2 пълни дни във великолепната Прага и неговата емблема – Обечни дум, също с творби на Муха.

За трета година от София и от Варна през август се предлага обиколна програма с посещение  на ЮНЕСКО замъка Хлубока и замъка Чешки Крумлов в комбинация със замъците Бечов на Теплоу и 2 нощувки и екскурзии в СПА перлата на Чехия – Карлови вари и Марианске лазне.

За една седмица от 6-13 октомври от София и от Варна може да се избере и пълната обиколка „Красотата на Чехия“, който ще ни разкрие чудесната природа на Бохемия, лукса на Карлови вари с живописните замъци: Бечов с водното огледало и зашемяваща история за загубено и открито златно скъровище, средновекoвната крепост Локет, както и пищните Чешки крумлов с Балната зала  и Хлубока с апартаментите на фамилия Шварценберг.

„Чехия е едно истинско вдъхновение за всички нас и с удоволствие подготвяме и споделяме различни маршрути из тази малка, но богата на природа и култура страна. Има още много места, до които да Ви отведем, ако ни се доверите и изберете SOLVEX за Вашето бъдещо пътешествие.“, допълват от компанията.

Сподели публикацията