Снимка РИМ Велико Търново

Велико Търново. Международното изложение „Културен туризъм“ ще се проведе от 20 до 23 април в комплекс – Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ – Велико Търново.

Специализираното изложение за културен туризъм, което се организира от община Велико Търново в партньорство с националните организации на туроператорите, хотелиерите и ресторантьорите в България и с подкрепата на Министерството на туризма.

Международното изложение „Културен туризъм“ се утвърди като най-авторитетната платформа за представяне на усилията на общини, туристически компании, граждански сдружения за развитието на културния туризъм. Събитието е включено в Годишната програма за национална туристическа реклама.

Програмата на форума включва:

  • специализирано туристическо изложение с участие на общини, туристически компании, културни институти и дипломатически мисии;
  • богата конферентна програма, реализирана в партньорство с Министерството на туризма и Министерството на културата;
  • национален студентски конкурс по въпроси, свързани с актуалното развитие на туризма и перспективите пред сектора;
  • Национален конкурс „Чети и пътувай“

Тази година XVIII издание на изложението „Културен туризъм” за първи път ще обърне специално внимание на местното производство и винения туризъм в България като ще бъде предоставена възможност за участие на производители на традиционни регионални храни и напитки. Целта е да се организират директни срещи между представителите на туристическия бранш и производители на качествени хранителни продукти в специализирания раздел на изложението – „Трапезица – истории за българския вкус“.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA