Slide
Slide
Женева. MSC Cruises днес обяви, че ще базира кораб на Канарските острови за зимния сезон 2024-2025 г. и продажбите вече са отворени. MSC Opera ще изпълнява маршрути със 7 нощувки с шест пристанища между 3 ноември 2024 г. и 16 март 2025 г.
Корабът ще отпътува от Санта Круз де Тенерифе в Тенерифе за Лас Палмас в Гран Канария, Пуерто дел Росарио във Фуертевентура, Фуншал в Мадейра, Санта Круз де ла Палма в Ла Палма и Аресифе в Лансароте, преди да се върне в Тенерифе.
Новият маршрут също предлага гъвкави опции за качване, включително Санта Крус де Тенерифе в неделя, Лас Палмас в понеделник, Мадейра за Фуншал в четвъртък или петък и Аресифе в събота.
С удължен престой в пристанищата, новият маршрут дава на гостите до 16 часа в пристанището. Това е достатъчно време, за да се насладят на всичко, което всяка оживена дестинация може да предложи.

Най-важните новини за круизите тук

Канарските острови и португалският остров Мадейра ще позволят на гостите да се потопят в богатата култура на всяка уникална дестинация, удивителни пейзажи и завладяващи атракции, докато се възползват от релаксиращия топъл климат, идеален за разглеждане на забележителности и попиване на слънце.
Тъй като Канарските острови и Мадейра са популярна дестинация за топло време през зимните месеци, новата програма е лесно достъпна с редовни международни полети до Тенерифе, Гран Канария, Мадейра и Лансароте.
Новият маршрут заменя предварително планираната програма на MSC Opera за Червено море през зимата 2024-25 г., която е отменена в светлината на текущия риск за корабоплаването в този регион.

Акцентите на дестинацията включват:

Санта Круз де Тенерифе: Славен със своя световноизвестен карнавал, спиращи дъха пейзажи, красиви плажове и исторически забележителности, Санта Круз де Тенерифе е пристанищната столица на Тенерифе, най-големият от седемте Канарски острова в Испания. Има набор от невероятни забележителности, включително Plaza de Espana и поразителната аудитория с бели вълни, Auditorio de Tenerife, едно архитектурно чудо. В близост до града се намира национален парк Ел Тейде, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, където се намира внушителната вулканична планина Тейде.
Лас Палмас: Столицата на Гран Канария на Канарските острови е идилична ваканционна дестинация, изпълнена с разнообразна култура, историческо наследство и прекрасни плажове. Градът може да се похвали с изобилие от атракции за откриване като Las Canteras, световноизвестният плаж, известен с кристално чистите си води, Casa de Colón, музей, изтъкващ историята на Канарските острови и пътешествията на Христофор Колумб, както и града живописен исторически квартал, изпълнен с калдъръмени улици, Вегета, предлагащ поглед към миналото на града.
Пуерто дел Росарио: Столицата на Фуертевентура на Канарските острови предлага изобилие от атракции за посетителите, известна със своите артистични улици, украсени със скулптури и изкуство. Независимо дали се разхождате из оживеното пристанище, пълно с магазини и ресторанти, или посещавате близките красиви плажове, има набор от преживявания, на които да се насладите. Градът също така служи като врата към зашеметяващите природни пейзажи и места на Фуертевентура, включително известните пясъчни дюни Коралехо.
Фуншал: Очарователната столица на португалския остров Мадейра е известна със своя живописен залив, очарователни исторически улици, известно вино Мадейра и ботанически градини от световна класа. Някои известни забележителности включват историческия център на града, Zona Velha, съхраняващ някои от най-впечатляващите паметници на града, очарователната ботаническа градина на Мадейра и близкия Cabo Girão, една от най-високите скали в Европа.
Санта Крус де ла Палма: Столицата Ла Палма на Канарските острови пленява посетителите със зашеметяващата си комбинация от исторически и природни забележителности. От разходката по пкалдъръмените улици на живописния град и любуването на архитектурата на площад Испания, датираща от Ренесанса, до посещението на ключови забележителности като църквата Ел Салвадор от 16-ти век, тази дестинация предлага на гостите богати и разнообразни изживявания за всички. Градът също така е чудесна отправна точка за откриване на вдъхновяващите места на острова, включително националния парк Caldera de Taburiente, известен със своя драматичен вулканичен кратер и буйни гори.
Аресифе: Оживената столица Лансароте е природен рай и задължителна дестинация на Канарските острови, известна със своите вулканични пейзажи, красиви плажове и богато културно наследство. Някои ключови забележителности включват Castillo de San Gabriel, впечатляващата древна крепост и сега дом на историческия музей на Arrecife, очарователната лагуна Charco San Ginés с много рибарски къщи и множество барове и ресторанти, както и националния парк Timanfaya, разположен извън на града на острова, известен с невероятни вулканични пейзажи.

Запознайте се с актуалните предложения в сайта на CruiseGuru ТУК

Сподели публикацията