Slide
Slide

Каварна. Къмпинг „Морски Мечти“, намиращ се в местността Иканталъка между Каварна и Балчик, известна и като Бялата лагуна, печели наградата за нов къмпинг на 2022 г. Отличието е част от класацията BestBGcamp и се дава за втора поредна година от специализирания сайт Camping.bg.

Целта на наградата е предприемачите да бъдат подкрепени още на старта си, съобщава пред Bgtourism.bg организаторът на конкурса Веселин Вълев. Изборът на печелившия обаче се базира на резултатите от гласуването в анкетата. Призът тази година получава къмпинг „Морски мечти“.

„Морски Мечти“ е наследник на открития преди няколко години къмпинг Ботуша, като от 2022 година мястото е с нов стопанин и изцяло обновено.

Новоизграденият къмпинг е кокетен и уютен, с площ от 6500 кв.м., на която има обособени 30 места за каравани и кемпери, както и 25 места за палатки. Изграден е по съвременен модел с удобни колонки за ток и вода при всяко място.

Миналото лято този терен си търсеше стопанин. Добричлията Деян Коконов реагира и спонтанно решава да наеме терена на бившия вече къмпинг „Ботуша“. Както той сам споделя, познава района още от детството си.

Снимки: Веселин Вълев / Camping.bg

Къмпинг „Морски Мечти“ още в първия си работен сезон успя да се класира в ТОП 10 на морските къмпинги в повечето категории на BestBGcamp:

► 8-мо място в категорията „Любим морски къмпинг“
► 5-то място в категория „Хигиена“ при морските къмпинги
► 4-то място в категория „Удобство на местата“ при морските къмпинги
► 2-ро място в категория „Допълнителни услуги“ при морските къмпинги
► 4-то място в категория „Достъпност до стоки и заведения“ при морските къмпинги

Подгласник на „Морски Мечти“ за тази специална награда е къмпинг „Малкият оазис“. Малкият къмпинг, находящ се в с. Езерец (Шабла), също получи добри общи оценки при морските къмпинги по отделните категории, но не колкото първия.

Сподели публикацията