Снимки Bgtourism.bg
Slide
Slide

Специализираните изложения за събитиен туризъм във Франкфурт, Барселона и Лондон показаха, че страната ни отново е търсена дестинация за международни събития, заяви пред Bgtourism.bg Емил Шукадаров от Българско конгресно бюро-БКБ.

София. България ще се представи на XV изложение за конгресен туризъм „Конвента“, което ще се проведе на 1 и 2 февруари в словенската столица Любляна. Експото се завръща към традиционната си зимна дата, след като м.г. бяха организирани две издания през август заради пандемията. В предстоящия форум 95 изложители от 15 държави ще бъдат посетени от 146 агенти от 36 страни, занимаващи се със събитиен туризъм.
В ежегодната борса ще участват Общинско предприятие „Туризъм“ при Столичната община, Българското конгресно бюро – БКБ, хотелите от веригата Bt Collection (Рила в Боровец и Интернационал в Златни пясъци), Liberty Bulgaria и Touch Menu.

„Ще участваме за пета поредна година. Изложението е доказало своето качество за осъществяване на срещи, които водят до ефективност. Ще представим на посетителите от професионалната област възможностите за организирането на конгреси, семинари, конференции и други специализирани мероприятия в сферата на т.нар. събитийна индустрия у нас. Последните специализирани изложения във Франкфурт, Барселона и Лондон през м.г. показаха, че България отново е търсена дестинация за международни събития. В Любляна, първото MICE експо за годината, очакваме това да се затвърди“, заяви пред Bgtourism.bg Емил Шукадаров от Българско конгресно бюро – БКБ.

Той отбеляза, че „Конвента“ ще даде възможност за затвърждаване на партньорствата, установени от българските участници на досегашните издания на изложението, както и ще свърже страната ни с нови организатори на събития.

Сподели публикацията