Slide
Slide
Slide
Slide

Солун. България е Почетна страна (Honored Country) на 87-мото издание на Международния панаир в Солун, който започна днес и ще продължи до 17 септември в Международния панаирен и конгресен център в Солун.

Министърът на туризма Зарица Динкова присъства на откриването на форума.

„Голяма чест и признание на високо ниво е България да бъде почетна страна на 87-то издание на Международния Солунски панаир. Световният форум е чудесна сцена, на която да представим възможностите на държавата и развитието на бизнеса ни в областта на здравния туризъм“, заяви за Spatourism.bg председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация д-р Сийка Кацарова, която пристигна в Солун за Международния панаир.

Близо 60 български компании и организации от различни сектори показват новото технологично лице на България. На българския национален щанд в Солун са представени и организации и институции, сред които Български съюз по балнеология и СПА туризъм, Българската агенция за инвестиции (БАИ), Националната компания индустриални зони (НКИЗ), Българската академия на науките (БАН) и други.

На отделни щандове дейността си презентират десетки български компании от различни сектори като високи технологии и IT, фирми, свързани с хранително-вкусовата промишленост, с образование, транспорт, машиностроене, туризъм и други.

Солунският международен панаир съществува от почти 100 години и от десетилетия е икономическо средище, което привлича представители на водещи индустриални сектори и предприемачи от цял свят. Той е единственото и най-голямо по рода си обществено-политическо и търговско-икономическо събитие в Гърция, което събира ежегодно изложители, професионалисти, представители на бизнеса и правителството от Гърция и съседните страни. Традиционно изложението се посещава от над 200 000 души около 1500 изложители от 19 страни, включително ОАЕ, САЩ, Люксембург, Бангладеш, Виетнам, Индонезия, Украйна, Босна и Херцеговина, Армения, Иран, Италия, Полша, Сърбия, Кипър, Грузия, Румъния, Индия, Непал и Египет.

Сподели публикацията