Slide
Slide

Белград. Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с Любчо Яневски, директор на Националната агенция за насърчаване на туризма на Северна Македония. Това стана по време на изложението в Белград. Двамата се договориха да обменят списъци на инфлуенсъри за популяризиране и онлайн промотиране на двете държави.

Сред дискутираните идеи беше обвързване на винените дестинации на двете страни. Над 200 са перспективните места на България и Северна Македония, където туристите могат да се насладят на вкуса на качествено вино. Министър Димитров покани директора на агенцията за туризъм на Северна Македония да посети България в края на май т.г., когато страната ни ще бъде домакин на 68-та сесия на Регионална комисия „Европа“ на Световната организация по туризъм към ООН.

България и Сърбия ще се промотират съвместно чрез общ балкански продукт

Министърът на туризма д-р Илин Димитров днес посети българския щанд на International Fair of Tourism (IFT), което се откри днес в сръбската столица Белград. Българският рекламен щанд е изграден на площ от 100 кв. м, като на него участват седем представители на туристическия сектор и на общинските администрации.

Тази година се представят „Царевград Търнов“ ЕООД, „Юпасс“ ООД, Община Банско, „Стройтранс 2011“ ЕООД, „Ню Сън Травел“ ООД, „Солвекс“ ЕООД и „Ландис“ ООД.

Ваканционно селище „Терма вилидж“ в Кранево привлича сръбски и румънски туристи на международни изложения

IFT (Sajam Turizma) е определен като най-голямото туристическо събитие на територията на Сърбия и Югоизточна Европа, свързано с туристическата индустрия, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша и през 2023 г. се провежда за 44-ти път. Борсата дава възможност за създаване на контакти с бизнес партньори, туристически организации и администрации.

Новината, че през юни тази година се очаква да бъде възобновена директната самолетна линия Белград – Варна, беше една от най-коментираните на българския щанд по време на първия ден от изложението.

Сподели публикацията