Slide
Slide

Лондон. British Airways представи новата униформа за екипажите си. Тя е проектирана от британския моден дизайнер Озвалд Боатенг, който е разработвал колекцията от 2018 г. насам. От авиокомпанията обявиха, че от 20 години не са сменяли униформите на стюардесите си. За първи път новите униформи ще бъдат облечени през пролетта от инженерите и наземните агенти на авиокомпанията, а през лятото с новата модерна и стилна визия ще бъде целия кабинен екипаж, пилотите и агентите на British Airways.

Хотел „Орфей“ в Пампорово: Семейно приключение в сърцето на Родопите 

Екипажът на британската авиокомпания е правил тайни изпитания на униформата на земя и в небето през последните месеци, споделят от авиокомпанията. Униформите за работа на открито са тествани при проливни дъждове и температури от минус 18 градуса. Целта е да се гарантира, че са водоустойчиви, издръжливи и подходящи за екстремни климатични условия. Надеждите са новата колекция от облекла да „преведе авиокомпанията през следващата глава от историята й“.

Униформата, която е лансирана през пролетта, включва „модерен гащеризон“ за жените от кабинния екипаж, както и опции за рокли, поли и панталони. За мъжете се предлага костюм от 3 части с обикновени и слим панталони. Направен е и вариант с туника и хиджаб, съобщава Daily Mail.

Каруци с покрив и баня са новата туристическа тенденция в Румъния (снимки)

За създаването на оригиналната колекция Боатенг черпи вдъхновение от авиокомпанията, нейния персонал и изкуството на летенето. Символът, подобен на въздушна вълна, който присъства в цялата колекция, е вдъхновен от движението на въздуха над крилото на самолет. Общо 30 000 души ще облекат новата униформа, създадена от британския моден спец.

Български туроператор организира пътуване до Сокотра – една от най-удивителните дестинации на планетата

Организирани са 50 семинара с повече от 1 500 души екипаж, за да може да се включат при създаването на колекцията, която да издържи изпитанието на времето. Повече от 90 процента от облеклата са произведени от рециклиран полиестер. Старите униформи ще бъдат дадени за благотворителност или рециклирани за създаване на играчки и други. Настоящата униформа ще бъде подарена и на музея на авиокомпанията.

Сподели публикацията