Сокотра/Снимки "Космос Травел"
Slide
Slide

Варна. Българският туроператор „Космос Травел“, който e известен със своите бутикови екскурзии и с опит в труднодостъпни дестинации, организира пътуване до едно от най-удивителните места на планетата – остров Сокотра. Предложението е за периода 28 февруари – 7 март 2023 г. Датите ще позволят на много хора да осъществят мечтаното и интересно пътешествие, тъй като съвпадат с почивните и празнични дни в началото на март в България.

Името на Йеменския остров означава „Остров на блаженството“. Туристите, които вече са посещавали тези земи, разкриват, че този остров ги пренася в друго време – буквално в друг свят, в който човек може да почувства, че е последният на планетата. Принос за това усещане има неповторимата флора. Една трета от всички растителни видове на острова са ендемични, тоест не съществуват никъде другаде освен на това място.

На Сокотра живеят над 40 хиляди души. Основният град на острова е Хадибу, разположен на северния бряг. Населението му е близо 10 000 души. Местните се занимават основно с риболов, животновъдство и земеделие, а малка част от тях и с туризъм. Тук се съчетават широки пясъчни плажове, дълбоки пещери и планини. Девственият пейзаж на острова напомня на вида на Земята преди милиони години, а туристическата обиколка прилича на телепортиране векове назад във времето и предлага незабравимо преживяване.

Още в първия ден българските туристи ще разгледат фантастичното място за гмуркане, наречено морска защитена зона Дихамри. Тя е дом на един от найбогатите коралови рифове с морски обитатели на острова. Дихамри е благословен с наличието на повече от 200 цветни вида риби, обитаващи 5 коралови рифа.

Програмата през следващите дни е изключително интересна и включва най-интересните места на острова:

  • Посещение на природната защитена местност Хомхил, която е дом на много ендемични растения, като Драконово кърваво дърво, Тамяново дърво, Бутилково дърво и с невероятни природни пейзажи;
  • Нощно къмпингуване между две гигантски пясъчни дюни на Архер, под стотиците звезди и бриза на океана;
  • Посещение на Хок – най-голямата пещера на острова, дълбока е 3,2 км;
  • Защитената морска част Рош – едно от най-добрите места за гмуркане на Сокотра, ще разкрие десетки видове морски риби и едни от най-богатите коралови рифове на архипелага;
  • Луксозни и автентични плажове;
  • Традиционни села и рибарски селища;
  • Посещение на защитената територия Фирхин, където е най-голямата гора от драконови кървави дървета, както и още много интересни забележителности на острова.

С цялата програма СОКОТРА – където природата е различна, а преживяванията незабравими!“ на „Космос Травел“ може да се запознаете ТУК!

„На този остров всичко е различно. Снежнобели плажове и дюни могат да се видят по северния и южен бряг. Коралови рифове радват гмуркачите. Красиви каньони са наслада за любителите на планинския туризъм. Местните хора са изключително дружелюбни. Канят ни в домовете си. Споделят с нас своя чай и надежда за спокоен живот. За нас Сокотра е безвремие и една удивителна дестинация, която искаме да предложим на българските туристи“, споделят за Bgtourism.bg от „Космос Травел“. Нощувките на острова са само в палатки заради липсата на хотели. Пътуването започва от Абу Даби, ОАЕ, но туроператорът може да организира, при желание на клиента полет до Абу Даби и при необходимост нощувка преди и след края на тура. Максимален брой на групата – 15 души.

Координати за подробна информация и записване +359 888 15 21 20 или travel@cosmostravel.bg

Сподели публикацията