Боровец откри летния сезон
Боровец откри летния сезон
Slide
Slide
Slide
Slide

Боровец. В Боровец днес поставиха началото на новия летен сезон. През цялото лято домакините са подготвили разнообразни забавления на открито за малки и големи.

Borovets Mountain Bike Park ще посрещне както търсачите на силни усещания, така и любителите на семейното колоездене в планината. Подготовката на байк парка започна още миналата есен, веднага след закриването на сезон Лято 2023.

Екипите, поддържащи трасетата на парка се погрижиха за преработването на компрометираните участъци и изграждането на нови елементи. По този начин трасетата могат да улегнат през зимата и са достатъчно твърди за следващия байк сезон. През пролетта работата продължи с финалната подготовка преди посрещането на лятото.

Всички 10 трасета с различни нива на трудност – сини, червени, черни, които се обслужват от лифт Ситняково експрес, са реновирани и обновени. По-дълги виражи, подновени ролери, по-атрактивни скокове са само част от изненадите, които очакват байкърите това лято.

Фамилните трасета в байк парка са подходящи за по-леки разходки за цялото семейство.

Всички байкъри, които не са взели личните си велосипеди или искат да тестват нови модели, могат да наемат в Adventure center Borosport, хотел Рила. Разполагаме както с DH, така и с ендуро велосипеди.

За всички, които предпочитат по-леката разходка, както и за семействата с деца, са на разположение и електрически и детски велосипеди.

Трасетата за байк турове в Borovets Mountain Bike Park са с подновена маркировка и могат да се ползват както самостоятелно, така и с нашите байк водачи.

Всички трасета в парка – тези за спускане, фамилните, както и смесените трасета, подходящи както за пешеходци така и за велосипедисти, могат да се разгледат предварително на интерактивната карта на курорта, достъпна на официалния сайт на курорта и мобилното приложение My Borovets.

За най-малките туристи са игрите на открито в детски клуб и въжен град „Бороландия“.

Въженият град е отлична възможност за забавление на цялото семейство.

Докато най-малките се забавляват в детския клуб на открито и малкия въжен град, по-големите деца и техните родители предизвикват себе си на високите кръгове на въжения град или тренират своята точност на стрелбата с лък и въздушна пушка. Споделеното време със семейството никога не е било по-забавно.

По време на целия престой в Бороландия, гостите са придружени и напътствани от нашите инструктори.

Всички необходими проверки вече са преминати и Бороландия очаква своите малки и големи приключенци.

От тази година предлагаме и дневна карта за високите кръгове на въжения град. Валидна е за лица над 12 години и дава неограничен дневен достъп до високите и екстремни кръгове.

Рила планина предлага отлични възможности за пешеходни турове – има маркирани и обозначени пешеходни турове за всеки – както за начинаещи, така и за по-опитни планинари.

Туристите могат да изберат подходящ за тяхното ниво и време маршрут и да се разходят сами, следвайки подробните маркировки или да се свържат с нас, за да им осигурим лицензиран планински водач.

Освен да изкачат най-високия връх на Балканите, нашите гости вече могат да се потопят в дълбоката над 125 годишна история на курорта от създаването му като Чамкория, до днешен Боровец. Новият ни исторически тур е разходка в миналото, придружена с интересни факти, разкази и легенди.

Всички пешеходни трасета също могат да се разгледат предварително на интерактивната карта на курорта, достъпна на официалния ни сайт и мобилното приложение My Borovets.

Разбира се, традиционно, Боровец предлага и много други активности на открито – скално катерене и алпинизъм, тандемни полети с парапланер, конна езда, ATV, тенис на корт.

За корпоративните гости се предлагат специални тиймбилдинг програми, които са перфектната възможност да излязат от офиса и да укрепят колектива с нови и вълнуващи предизвикателства в планината.

Закупените еднодневни карти за байк парка днес – 15 юни, ще важат и на 16 юни (неделя). Закупените лифт карти на 15 и 16 юни ще участват в томбола за 1 сезонна, 1 двудневна и 1 еднодневна лифт карта.

Сподели публикацията