Slide
Slide
Slide
Slide

Пампорово. За втора поредна година десетки ентусиасти се включиха в зрелищното събитие в BIKINI SKI & BOARD FEST & CONTEST 2023 PAMPOROVO. Участниците бяха подкрепени от стотици туристи, съобщиха за Bgtourism.bg организаторите.

Парадът по бански, ски и сноуборд от Снежанка до Студенец в красивия курорт Пампорово се състоя, въпреки минусовите температури и снеговалеж. Най-големите ентусиастите облякоха своите атрактивни бански костюми и плувни плажни атрибути, за да се отдадат на доброто настроение със ските и бордовете по пистите. „Времето на Великден е като на Коледа, а на Коледа беше като Великден“, сподели един от участниците.

Парадът по бански костюми се предвождаше от специално произведен restART ski&snowboard мобилен апрески бар и DJ station.
Рано сутринта в събота група истински ентусиасти, подобно на „бурлаците на Волга“ и с помощта на 4 синджира, „влачиха“ мобилен бар нагоре срещу склона по пистата по целия маршрут от Студенец до връх Снежанка.

Мобилният музикален бар беше емблемата на събитието и предвождаше цялото спускане по писта Nо 6 (туристическата), като на различни места спираше доста често, за специални освежителни напитки, които даваха топлина и ноти на всички голи скиори и бордисти, а феновете отстрани се радваха и снимаха малкото, но достатъчно качествени ентусиасти.

В същото време в Пампорово се провежда снежния лаптопаджийски ски и сноуборд лагер, на който присъстват хора, дистанционно работещи със своите лаптопи и каращи ски и сноуборд преди и след работа. Други бяха дошли със своите мобилни къщи – кемпери и каравани на кемпер стопа до х.Студенец. Много от тях се включиха във феста, а други съпровождаха като зрители целия снежен парад.

Проведена беше и зрелищна томбола с около 30 предметни награди и ваучери за снежни спортове, осигурени от реСТАРТ зона 82 (www.zona82.com) и co-working ski/board space Office in the woods (www.officeinthewoods.com).

С приза Мисис Бикини 2023 беше удостоена скиорката от Благоевград Лилия Бачева, а титлата Мис Бикини 2023 спечели Гергана Калфова.

Организаторите вярват, че чрез подобни събития това е естественото начало на планинското рестартиране през четирите сезона в сърцето на Родопите и един от начините Чепеларе, Пампорово и Мечи Чал да си върнат естествената лидерска позиция като дестинация в планинския оздравителен туризъм, рекреация и възстановяване, климатолечението и т.нар. „польочка туризъм“, който води началото си от Средните Родопи, където хората живеят по-спокойно, по-полека и по-хармонизирано с природата.

Сподели публикацията