Със своята последователна политика Албена се утвърди като тенис дестинация, която ежегодно привлича туристи от страната и чужбина с възможностите си за кампове и турнири за любители и професионалисти
Slide
Slide

София. Курортът „Албена“ с уникалната си тенис база и 5-звездното ново хотелско СПА бижу в България – Kings’ Valley Medical & Spa край Овощник влязоха за първи път в календара на тенис и СПА веригата Weekend Tour. Дестинация Правец се завръща с бранда Hyatt. Програмата вече включва над 10 прояви в юбилейната десета година на най-популярната инициатива в България за тенис ваканция, а за поредна година Bgtourism.bg е сред медийните партньори на проявата.

„Първата ни нова дестинация за тенис почивки през 2023 е в курорта „Албена“. Ще прекараме цели 4 дни в началото на май в тенис маратон, ще играем с децата, ще пием коктейли на плажа с нови и стари приятели. Ранното записване за Albena Holiday 2023 е отворено до 5 април. Точно по Гергьовден ще играем сингъл (два дни квалификации в групи по 3 и утешителна схема) и двойки (квалификации в групи по 4)“, споделя организаторът Ивайло Цанков.

„Открихме още едно страхотно ново място за тенис, което непременно искаме да посетим заедно. Тази година ще си създадем вълнуващи преживявания и хубави спомени в най-новото СПА бижу в центъра на България – петзвездният комплекс Kings’ Valley Medical & Spa, Овощник. Сред красотата на Розовата долина ще се насладим на луксозни стаи, 6 басейна, страхотен СПА, уелнес център… и на оспорван тенис и много смях с приятели, разбира се. Kings’ Valley Open 2023 ще се проведе от 21-23 юли, а ранното записване вече е отворено.
Имаме и нова активност. Докато сме в Kings’ Valley, ще имаме възможност да изпробваме един модерен спорт, смятан за най-бързо развиващият се напоследък – падел. Паделът прилича на тенис на корт, но се играе по двойки, с ракети с плътни глави, в една четвърт по-малък корт със стени. Правилата са приятна смесица между тенис, бадминтон и скуош. Играта е подходяща за всеки пол и възраст и не изисква предварителна подготовка, така че ще имаме ново активно забавление за цялото семейство и всички приятели накуп!“, допълва Цанков.

Нов формат за нашите тенис почивки през 2023

От тази година турнирите на Weekend Tour официално влизат в националния шампионат на Интерактив Тенис!  Всеки от тях ще бъде категоризиран според неговата продължителност и формат. Традиционните уикенд турнири влизат в категория ITL 250, a дългите – ITL 500.

„Вярваме, че това ще бъде допълнителна мотивация за нашите играчи, тъй като по този начин ще могат да се борят за финалите на ИТЛ през декември.
Стандартният формат става 2 от 3 къси сета, а към всяко събитие ще организираме и утешителни тенис срещи за отпадналите през първия ден. Така ще прекарваме повече време на корта и с близките си. В ход са и ранните записвания, които носят на нашите участници много привилегии, публикувани в сайта ни“, каза още Цанков.

Избери тенис почивка за теб и твоите близки – очакват те състезание, релакс и нови приятелства.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA