Slide
Slide
Slide
Slide

Пловдив. Ръководството на летището в Пловдив обсъжда възможността от града на тепетата да летим до Милано, Франкфурт, Брюксел, Виена, Варшава и Рим, както и за възобновяване на полетите до Дортмунд, съобщи “24 часа”.

Има възможност скоро от летище Пловдив да се стига до няколко нови дестинации в Европа. В момента ръководството води преговори със световна авиокомпания за стартиране на полети до някои от градовете, до които се е пътувало преди години. Това съобщи председателят на Съвета на директорите на аерогарата Дойчин Ангелов.

“Проведохме няколко разговора с представители на авиокомпаниите, които отговарят за нашия регион. Планираме и зимния сезон за тази година. Това, върху което успоредно мислим, са възможностите за полети до Милано, Франкфурт и Брюксел. Има възможност от компанията да направят и друго предложение, тъй като е свързано с мрежата полети, които извършват”, коментира той.

Ангелов отбеляза, че от фирмата имат запитване и какви стимули биха могли да бъдат предоставени от Летище Пловдив. “Нужно е да разширим достъпа за сайта за пътуване с авиокомпанията, защото в момента има нужда от по-голям обем, излизащ като реклама на сайта им”, заяви председателят.

Преговори са били проведени и в Будапеща, като акцентът е бил увеличаване на дестинациите, предлагани от друга авиокомпания от и до летище Пловдив.

„Срещата с директора по разширението на полетите за Източна Европа беше много ползотворна и оптимистична. Планираме за зимното разписание на 2023 година три нови дестинации – Виена, Варшава и Рим или Милано, както и възможността за възобновяване на полетите до Дортмунд“, обясни изпълнителният директор на аеропорта Красимир Пешев.

За тази година летището отчита и голям интерес към летните чартърните програми. Към този момент заявените полети са 164, а през 2022 година летният чартър е бил от 35. Самолетите до Истанбул също са много успешни.

„Редовните полети от Истанбул до Пловдив и обратно два пъти седмично се изпълняват от февруари месец. Цената на билетите е много атрактивна, като въздушната връзка създава огромни възможности за жителите на региона, а и на цялата страна”, заяви Пешев.

Сподели публикацията