София. Across Europe е първият туроператор в България, който получи сертификат Travelife за устойчивост, съобщиха от компанията за Bgtourism.bg. Сертифицирането е част от Европейски проект SUSTOUR, който насърчава европейските туристически компании при създаването на цялостна система за управление на ресурсите. Проектът SUSTOUR е финансиран от Европейския съюз (ЕС) и има за цел да разработи и приложи инструменти и стандарти, които ще помогнат на туроператорите и туристическите агенти в областта на устойчивото развитие.

„За да получим този сертификат за устойчивост, ние, от Across Europe покрихме 229 критерия, сред които въздействие върху околната среда (включително потребление на ресурси, намаляване на замърсяването и запазване на биоразнообразието), подкрепа на местните производители, участие в благотворителни инициативи с екологична насоченост и др.“, съобщиха от компанията.

Сертификатът Travelife е специално разработен за туристически агенти и туроператори и подкрепя туристическата индустрия в световен мащаб. След сертифицирането си Across Europe ще стане част от специален международен каталог, признат от Глобалния съвет за устойчив туризъм. 

Обявиха старт на резервациите за най-новия мегакораб MSC World America (снимки+видео)

Across Europe e лицензиран туроператор и туристически агент, специализиран в организацията на екскурзии и почивки в страната и чужбина, хотелски резервации, балнеолечение, маршрути по специални интереси, хоби и културен туризъм, инсентив пътувания, наем на автомобили, транспортни услуги. Фирмата предлага услуги в областта на бизнес-туризма: бизнес-пътувания, конгресни мероприятия, семинари и тийм билдинг, програми за корпоративни клиенти от България и чужбина.

„Надявам се, чрез Вас, тази Зелена инициатива да достигне до повече хора, които да я приемат като своя лична мисия и всички заедно да се включим в опазването на планетата Земя, нейните прекрасни природни богатства и ресурси“, допълват от Across Europe.

Г-н Наут Кустерс, мениджър на Travelife за туроператори, „Радвам се да видя, че устойчивостта в сектора на туроператорите набира скорост. Наградата на Across Europe Ltd ще вдъхнови други компании в Европа да следват същия път”.

Travelife е водещият международен сертификат за устойчивост за туристическия сектор. Повече от 35 национални туристически асоциации популяризират схемата сред своите членове, включително SMAL, APAVT, UHPA, ANVR, ABTA, PATA и други.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA