Изложбата “Красивата Албания” представя Албания пред българската публика до края на ноември
Изложбата “Красивата Албания” представя Албания пред българската публика до края на ноември
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Изложбата “Красивата Албания” бе открита в парка Градска градина в центъра на София от посолството на Албания в България. Изложбата е част от честванията за националния празник на Албания на 28 ноември и ще остане отворена за обществеността до края на ноември. Чрез 28 снимки обществеността ще има възможност да се наслади на част от историята, културата, наследството и природните красоти на Албания.

Malësia e Kelmendit, Maja e Ҫikë, Thethi National Park, Valbona National Park и Vermoshi ще ви очароват с планинските красоти и суровия албански релеф, където има голямо разнообразие от природни дадености, включително долини, реки, планини, водопади, гъсти гори и скални образувания, в допълнение към биологичното разнообразие и културно-историческото наследство. Вермоши е домът на повече от 30 вида лечебни и ендемични растения, както и на поредица от динамични спортни и културни дейности. Река Шала и езерото Коман винаги са добра възможност да се насладите на природните красоти с лодка.

Нови строги мерки в Австрия от днес, забранява се движението на хора по улиците без основателна причина

Берат, Гирокастра и Бутринт като част от наследството на ЮНЕСКО отразяват най-добре културното и историческото наследство на Албания. Берат представлява уникален архитектурен стил, повлиян от няколко цивилизации и иначе е известен като „градът на хилядата  прозорци “ и наподобява град Велико Търново. В Берат можете да намерите редица исторически забележителности. Гирокастра или по друг начин “каменният град” на известния албански писател, Исмаил Кадаре предлага много възможности за изследване и изгубване в миналото, където можете да намерите артилерия и реликви от комунистическата съпротива срещу германските окупатори. Междувременно Националният парк Бутринт демонстрира важността на опазването му, като е дом на над 1200 различни видове животни и растителни сортове. Поради международното си природно, археологическо и културно значение, паркът е под закрилата на Международния съюз за опазване на природата, ЮНЕСКО и Рамсарската конвенция.

Заливът Дафина и Грама, Адриатическо море и Албанската ривиера ще ви накарат да пътувате до Албания възможно най-скоро и да се насладите на няколко дни почивка там. Изложбата отразява дългото албанско крайбрежие, изпълнено с традиционни села, скрити в уединени заливи, пясъчни и скалисти плажове, морски пещери, стръмни скали и заливи. Има много причини да изследвате великолепното албанско крайбрежие, започвайки от север на юг, до албанската перла, наречена “Албанска Ривиера”, със златните плажове и тюркоазените води.

Разгледайте в нашия профил във фейсбук снимки от изложбата тук

Не забравяйте да посетите изложбата „Красива Албания“ в парка Градската градина на 16-30 ноември и да публикувате снимки с хаштаг #BeautifulAlbania.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията