Червен флаг на плажовете в Албена и Кранево, морето е изключително опасно!
Червен флаг на плажовете в Албена и Кранево, морето е изключително опасно!
Slide
Slide
Slide
Slide
Кранево/Албена. Червен е флагът на спасителните постове по 6-километровата плажна ивица, която обхваща плажовете в Албена и Кранево, видя екип на bgtourism.bg. Морето е изключително опасно. При червен флаг къпането е забранено.
Кранево
Поставя се при силно вълнение или при мъртво вълнение, когато рискът от удавяне е голям. Съветват се плажуващите да избягват влизането надълбоко, както и използването на надуваеми приспособления като дюшеци, топки и други.
Съботният ден днес отново напълни плажовете в Албена и Кранево.
Червеният флаг може да не позволява на летовниците да не влизат на дълбоко, но под чадърите и на хубавите плажове хората се забавляват и се наслаждават на уикенда си.
Червеният флаг в Албена
Спасителите на постовете в Кранево, Батовски плаж и Албена следят внимателно, за да не се стига до трагични инциденти.

Какво означава, когато има червен флаг?

При червен флаг – не влизайте изобщо! Морето е твърде бурно, вълните са огромни, има опасни течения, които дори образуват подводни ями. Ако не знаете какво точно е последното нека ви кажем кратко, че подводните ями са много опасни. Това са дупки на дъното на морето на съвсем неочаквани места. Представете си, че ходите по дъното и водата ви е до кръста и изведнъж при следващата крачка потъвате целия – ето това е подводна яма. Много е опасно! Опасно е самото море – вълните са огромни и завличат, така че ако видите червен флаг, най-добре се радвайте на водата само от брега и дори и тогава трябва да внимавате. И не се притеснявайте, обикновено червените флагове са за не повече от ден, след това водата се успокоява в повечето случаи. Пък и играта с пясъка също е забавна, дайте ѝ шанс!

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията