Slide
Slide
Slide
Slide

София. Искате ли индивидуално пътуване? Не сте сами! Индивидуалните пътувания се променят бързо и ще са една от водещите тенденции през 2020 година. През изминалата година 60% от туристите са пътували самостоятелно, сочи проучване на Асоциацията на британските туристически агенти.
Мислите, че самостоятелното пътуване означава да сте на “маса за един човек” или да скучаете. Грешите абсолютно! Соловото пътуване се променя бързо и е една от водещите тенденции в пътуванията за 2020 г. При повечето от тези почивки се присъединявате към групи от около дузина други самостоятелни пътешественици, с водач и почивка със стил. Забравете да споделите двойна стая, но в някои оферти има и такова предложение! При този тип пътувания всеки е сингъл.

Проверка на BGtourism.BG в специализирани сайтове за самостоятелни пътувания показа, че се предлагат 7 и 10-дневни пакети за почивки в България.
Solosholidays.co.uk предлага самостоятелни почивки в 39 места в Европа и Северна Африка. Има и разходки до Кения, Коста Рика и Куба. А как ви звучи фантастична Бразилия, Барбадос, Япония или Антарктида? Solos има и много пътувания до там, както и сингъл-почивки до Берлин, Барселона, Рим и други. За България предложението е валидно след 2 февруари 2020 г., за 7 дни в Боровец със закуска и вечеря. Пакетната цена с полетите на британските авиолинии е 1059 паунда. Това е една чудесна възможност за хубава зимна ваканция, време за ски с добър инструктор!

Justyou.co.uk ни предлага 13-дневни обиколки до Уганда (от £ 5,439) и Етиопия (от £ 3,599), за да видите съответно горили и древни пещерни църкви. Има нова осемдневна обиколка, включваща Санторини, Парос и Миконос в Гърция.
Търсите напълно самостоятелно пътуване, което ви позволява да прекарвате по-голямата част от времето си край басейна или на плажа? FriendshipTravel.com има седем нощувки в хотел на хърватския остров Брач ​​(плажът наскоро бе обявен за един от най-красивите в света) от £ 945.
С Jules Verne (vjv.com) британците могат да получат интересен индивидуален 8-дневен тур в България, който включва нощувки на пет различни и интересни места – Пловдив, Бургас, София, Банско и Кметовци до Велико Търново.

Фирми като Kuoni.co.uk и Coxandkings.co.uk също се грижат за индивидуалните пътешественици, като последните разполагат с популярно десетдневно сафари в Serengeti в Танзания. Туристическите специалисти на RivieraTravel.co.uk ни отвеждат още по-надалеч – 22-дневното самостоятелно пътуване в Нова Зеландия (от £ 5,899) е бисер в короната с оферти на компанията.

С или без специлизиран туроператор всеки може сам да избере желаната от него дестинации в България или чужбина, да резервира билет и хотел, и да направи своето мечтано самостоятелно пътуване. Сайтовете за сингъл пътешествия са нова възможност за родните ни хотелиери, които могат чрез тях да достигнат до голям брой британски туристи.

Сподели публикацията