Руслан ЙОРДАНОВ
Банско. Ресторант Come Prima в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, отличаван многократно от World Culinary Awards за „Най-добър хотелски ресторант в България“, представи на 22 ноември изискано гастрономическо събитие – „Мишлен вечеря на 4 ръце“, създадено в партньорство между двама утвърдени шеф-готвачи: шеф Йонас Цьорнер и шеф Никола Тодоров. В елегантната обстановка на ресторанта гостите преживяха шестстепенно меню, изпълнено с прецизност, артистичност и живи кулинарни демонстрации, които на живо представиха висшето изкуство на съвременната гастрономия.

Специалният гост-готвач, шеф Йонас Цьорнер (Jonas Zörner) от Lorenz Adlon Esszimmer в Кемпински Хотел Адлон Берлин, носител на звезда „Мишлен“ и признат за Майстор-готвач на Берлин за 2022 г., внесе международен опит от водещи заведения като The Dolder Grand в Цюрих, двузвездния Facil в Берлин и GOLVET, където запази звездата „Мишлен“. Заедно с шеф Никола Тодоров, главен готвач на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, те създадоха изключително меню, включващо подбрани премиум продукти и необичайни, но елегантно поднесени вкусови комбинации.

Гостите бяха посрещнати лично от двамата шеф-готвачи, Рене Детцен, генерален мениджър на хотела, и от Иво Ичев – Food & Beverage Manager.

Вечерята започна с органик патешки дроб, допълнен от черен трюфел, банан и лешници, след което последваха: жълтоперест амберджак с императорски хайвер, зелени ягоди и копър; равиоли с бретански лобстер, гъши дроб и жълтък; тиква с лардо, черен чесън и смилян сос; говежди бузи с целина, лакрица и гъби.

Финалът на менюто бе поверен на изтънчен десерт с юзу, мед, кисело мляко и ванилия, последван от изящни петифури, поднесени в характерния миниатюрен дървен лифт, емблематичен за ресторант Come Prima. Гостите се насладиха на ексклузивна селекция от вина от BNK Wines, които чудесно подчертаха изискания вкус на менюто.

Вечерта завърши с бурни аплодисменти към двамата шеф-готвачи и екипа от професионалисти, които получиха заслужено признание за своето майсторство. Кулинарното събитие за пореден път утвърди Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и ресторант Come Prima като водеща кулинарна дестинация, олицетворяваща най-високите международни стандарти в областта на гостоприемството и гастрономията.

Днес шеф Никола Тодоров, един от готвачите в България, които задават високите стандарти в кулинарията, отбелязва 20 години от началото на професионалния си път, които той започва през 2005 година в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско.

„Най-важното според мен е, че трудът винаги се отплаща. Винаги съм подхождал с професионализъм, а дисциплината и уважението – към клиентите, колегите и най-вече към продуктите – са ключът към успеха. За нас е важно да даваме всичко от себе си и всеки ден да ставаме по-добри от вчера, защото успехите рано или късно идват. Специалните събития, новите продукти и техники ни зареждат, а когато гостите харесат това, което правим, това е най-високата оценка и нашата мотивация да продължаваме да се развиваме.“, заяви шеф Тодоров. Цялото интервю с него може да гледате в YouTube канала на Bgtourism.bg.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE

ПРЕОТКРИЙ СВЕТА 
Избери от над 1.3 милиона хотела в 195 държави с директни онлайн резервации на страхотни цени