София. Институт Лист – Унгарски културен институт София в партньорство с Кулинарна академия HRC, Ресторант „Гундел“ (Будапеща), Ресторант Таланти (София) и Food connection Ви канят да се потопите в тайните на приготвянето на най-известната унгарска супа – „гулаш“ и да се насладите на отбрана селекция от унгарски вина в Кулинарна академия HRC на бул. „Цар Борис III“ 59 на 25 април за специален мастър клас посветен на унгарската„супа гулаш“, а на 25 и 26 април – за унгарски брънч с участието на шеф Виктор Молдован. Спонсори на събитието са унгарският магазин „Паприка“, „Kotányi“ и Hungarian Wine Embassy.
Той изобретява ресторантската разновидност на супата гулаш, в която основата е месото, задушено с червен пипер.
След това разпространява рецептата и в чужбина и такаможе да се каже, че ястието дължи голямата си слава именно на ресторант Гундел.
ПРОГРАМА НА СЪБИТИЯТА:
И двете събития са с участието на шеф Виктор Молдован, Executive Chef на ресторант „Гундел“, Будапеща.
МЕНЮ:
Майсторът, който накара Япония да се влюби в унгарската кухня, идва у нас!
Легендарният ресторант – институция „Гундел“ е основан през 1894 г. и разкрива пред своите гости вкусовете, които унгарците ценят най-много, и ястията, които формират сърцевината на тяхната кулинарна традиция.
Класическата супа гулаш се приготвя от говежди джолани. Тайната на най-вкусната супа гулаш според „Гундел“ са съотношението и консистенцията на използваните кореноплодни зеленчуци, а крехкото месо обогатява супата със специфичните си вкусове.
Унгарската супа гулаш е Хунгарикум от 2017 година. Хунгарикум е събирателно понятие, с което се назовават върхови постижения на унгарците в различни сфери на икономиката, архитектурата, техниката, аграрното стопанство, културата, гастрономията, здравето, изкуството и се отличават характерни за тях специфики, уникалност и качество.
Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE