Рестото, което италианските туристи са получили от шофьор на такси в София
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Туристи от Италия са били измамени от шофьор на такси в София, научи Bgtourism.bg от екскурзовода Ина Тонина. Гостите от чужбина са пристигнали у нас, за да разгледат едни от най-интересните забележителности. Пред касата на Боянската църква в петък екскурзоводът от България установява, че италианците държат в ръцете си две стари банкноти по 20 лева, които са от 1991 г. и вече не са в обръщение. Туристите разказали, че са получили парите като ресто от таксиметров шофьор в столицата.

“Туристите са ползвали такси от летището до центъра и вечерта от ресторант до хотела си. Те не помнят в кое от двете таксита са им върнали тези банкноти, но са плащали в брой само на таксита”, разказа Тонина.

“Измами има в цял свят, затова и туристите трябва да бъдат изключително внимателни. Ситуацията е много неприятна, тъй като всички ние се борим страната ни да има добър имидж, да развиваме качествен туризъм и да привличаме повече гости, а накрая един такъв случай на измама може да провали много усилия. Необходимо е повече туристически компании и водачи на групи и индивидуални туристи да предупредят чужденците да бъдат по-внимателни”, сподели още екскурзоводът с дългогодишен опит.

Сподели публикацията