Чепеларе е сред добрите примери в туризма. Дестинация, която създава не само шампиони, но и привлича туристи.

Чепеларе. Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев развива дестинацията си като по учебник. Това споделиха експерти в туризма от България и чужбина по време на научната конференция в Пампорово, в която акцент беше климатолечението.

В близкото минало Хаджиев създаваше шампиони в биатлона, а от пет години превръща планинското градче Чепеларе и региона в притегателна дестинация за туристи. Град Чепеларе, известен със слогана си Зеленото сърце на България, не само захвърля старите си дрехи, за да навлезе в бъдещето като съвременна дестинация, но вече постига рекорди в туризма.

Един от добрите примери на Хаджиев от тази пролет, който направи приятно впечатление за гостите на конференцията в Пампорово, беше облеклото на служителите в Община Чепеларе. Целият екип пристигна с униформи – представителите на общината се откроиха с еднакви зелени сака, на които имаше бродирано логото на Общината. Всичко това идва на фона на повечето администрации в страната, които се превръщат в арена на суетата.

Научна конференция в Пампорово обедини водещи експерти в областта на климатолечението

“Един от добрите примери! Има кметове и кметове. Искам да изразя своето уважение към Боран Хаджиев – кмет на община Чепеларе. В тази малка община, кметът изгражда дестинация, но още по-важното изгражда екип и екипен дух, който е обединен около каузата за развитие на града. Това е първата администрация, която ходи на работа с униформи. Униформи с герба на града и логото на дестинация Чепеларе“, сподели възхищението си в социалните мрежи един от водещите хотелиери в България Живко Иванов. 

“Колко малко трябва, за да покажеш, колко много можеш!”, коментира Петър Денчев – главен мениджър на хотел Gallery 37.

Конференцията в Пампорово през лятото се организира с решение на Консултативния съвет по туризъм в община Чепеларе. Чепеларе е сред добрите примери в страната, че средствата от туризъм отиват за туризъм.

В планински град в Родопите живеят близо 5 хиляди жители, а малката планинска община, на част от територията й е красивият курорт Пампорово, годишно привлича стотици хиляди туристи. С над 60% на сто е увеличението на декларирания туристическия данък в местата за настаняване в община Чепеларе през м.г., а постъпленията за първите 6 месеца на тази година спрямо същия период на м.г. бележат нови висоти. Това е част от дългосрочната и последователна политика на кмета Боран Хаджиев и на екипа му, в която развитието на туризма е истински приоритет – не само на думи и документи, но и на дела.

Сподели публикацията