БАЗ и СЗБ: Благодарим на всички, които работиха да се запази 9% ДДС за бранша ни
БАЗ и СЗБ: Благодарим на всички, които работиха да се запази 9% ДДС за бранша ни
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България благодариха на всички представители на туристическата индустрия, които работиха да се запази 9% ДДС за бранша. Ето какво споделят пред медиите браншовите организации, представящи заведенията:

9% ДДС за ресторанти, туроператори, транспортни услуги, спортни съоръжения и туристически услуги ще продължи да действа и през следващата година! Това реши Парламентарната комисия по бюджет и финанси.

Оценяваме го като отговорно държавническо решение, което ще помогне на българския бизнес да поеме глътка въздух в тези тежки и несигурни времена.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват своята благодарност на вносителите на предложението Красен Кралев, Кирил Ананиев и група народни представители, както и на всички политически сили, които го подкрепиха в комисията – ГЕРБ, ПП, ДПС, „Възраждане“, БСП и Български възход.

По този начин почти всички парламентарно представени партии се обединиха в подкрепа на най-засегнатите от кризите бизнеси и показаха, че могат да загърбят различията си по важни за обществото теми. Искрено се надяваме, че това е стъпка към туширане на политическото напрежение и намиране на решения за стабилно управление на България.

Благодарим и на всички организации и хора, които работиха за запазване на ставката от 9% ДДС!

Сподели публикацията