Slide
Slide

Съпругата на Николай Банев – Евгения, копиралата сауната от къщата на Тодор Живков от Резиденцията му в Шабла. В своя палат тя е направила стените на сауната от прозорци, за да може да се наслаждава на природата, признава Банева в предаването Архитектурен магазин по In Life само месец преди да й щракнат белезници във Франция.
„Сауната беше затворено помещение. Аз реших, че ще сложим прозорци. Най-готино е зимата, когато всичко е натежало от сняг и виждаш борови клони покрити със сняг. Тази идея я взех от една от къщите в Резиденцията на Тодор Живков в Шабла, където сауната е цялата със стъкло до долу“, заявява Банева. Тя работи с архитекта Димитър Дюлгеров, чете европейски и руски архитектурни списания.

Припомняме Ви, че семейство Баневи са собственици на ваканционно селище „Русалка“. Двамата бизнесмени, участвали в приватизацията, бяха арестувани на 26 октомври в Ница. Сега те са обвинени в източването на приватизираното от тях предприятие „Полимери” чрез престъпна схема с прехвърляне на пари в офшорни сметки. На Баневи са повдигнати и обвинения и за присвояване и данъчни престъпления в периода 2010-2011 г. като общият размер на присвоеното имущество е над 1,5 млн. лева, а общият размер на щетата, нанесена на фиска е над 500 000 лева.

ПРЕДАВАНЕТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!

 

Сподели публикацията