Slide
Slide

Наш хотелски комплекс прави емоционални български вечери, учи своите гости от чужбина на български народни танци. Туристите си облизват пръстите от вкусната българска кухня всеки понеделник.

Каварна. 80-годишна аниматорка е главното действащо лице в програмата на наш хотелски комплекс край Каварна. Става въпрос за Недялка Тодорова, която е част от ансамбъла „Шарено коланче“ към народно читалище „Съгласие 1890“ в Североизточния черноморски град.

Всеки понеделник ансамбълът е част от програмата на уникални и емоционални български вечери в комплекс „Топола скайс Ризорт & Аквапарк“, в които активно се включват не само родните ни туристи, но и чужденци от Румъния, Полша, Литва и други държави.

Хубавите български вечери край морето, които потапят гостите на „Топола скайс Ризорт & Аквапарк “ в българските традиции и култура, са всеки понеделник. В ресторанта майсторите кулинари приготвят богати и традиционни български салати и ястия. В менюто винаги има сирене по шопски, боб яхния, зелеви сърми, пататник и други вкусотии, които са типични за българската кухня. Туристите направо си облизват пръстите от пилешките сърца по селски или от пилето по тракийски. След богата българска вечер в ресторанта, те се пренасят навън, за да се наслаждават на фолклорния певчески ансамбъл от Каварна. Домакините пеят и танцуват, като пресъздават местния обичай „Седянка“.

„Точно в 20 часа започва нашата анимационна програма. В първите 15 минути им показваме обичая, а след това гостите танцуват заедно с нас. Учим ги на право хоро, защото то се възприема изключително бързо от чуждите туристи.

На 5-ти август – следващата българска вечер, ще предложим на гостите на „Топола скайс Ризорт & Аквапарк“ надиграване с Ръченица. Вечерите минават изключително атрактивно, защото туристите освен, че се докосват до българския фолклор, бит и култура, надяват калпаците, кърпите, престилките и си правят красиви фотосесии с българските традиционни облекла и мотиви. Щастливи сме, че българските вечери се получават като истински празник за туристите, защото те идват на почивка в България да се насладят не само за доброто гостоприемство на хотелите, да видят красотата на природата ни, а на „Топола скайс Ризорт & Аквапарк“ панорамната гледка към морето е уникална, те искат да се забавляват, да се потопят в българското.

Точно заради това българските вечери се оказаха успешни като програма за нашите гости. Виждаме емоцията и радостта в техните очи, а това е най-голямото признание – като домакини сме ги направили щастливи по време на тяхната ваканция“, сподели за информационна агенция BGtourism.BG Неделина Василева, която от 15 години е ръководител на „Шарено коланче“.
Ансамбълът съществува вече повече от 20 години. В момента в школата са 50 деца и 25 жени.

Хотелски комплекс „Топола скайс Ризорт & Аквапарк“ се намира непосредствено до град Каварна, разполага със собственик аквапарк и е изключително подходящ е за семейна ваканция. Тук можете да разгледате възможностите за почивка в комплекса „Топола скайс Ризорт & Аквапарк“.

Сподели публикацията