80-годишна аниматорка впечатлява туристите край Каварна
80-годишна аниматорка впечатлява туристите край Каварна
Slide
Slide
Slide
Slide

Наш хотелски комплекс прави емоционални български вечери, учи своите гости от чужбина на български народни танци. Туристите си облизват пръстите от вкусната българска кухня всеки понеделник.

Каварна. 80-годишна аниматорка е главното действащо лице в програмата на наш хотелски комплекс край Каварна. Става въпрос за Недялка Тодорова, която е част от ансамбъла „Шарено коланче“ към народно читалище „Съгласие 1890“ в Североизточния черноморски град.

Всеки понеделник ансамбълът е част от програмата на уникални и емоционални български вечери в комплекс „Топола скайс Ризорт & Аквапарк”, в които активно се включват не само родните ни туристи, но и чужденци от Румъния, Полша, Литва и други държави.

Хубавите български вечери край морето, които потапят гостите на „Топола скайс Ризорт & Аквапарк “ в българските традиции и култура, са всеки понеделник. В ресторанта майсторите кулинари приготвят богати и традиционни български салати и ястия. В менюто винаги има сирене по шопски, боб яхния, зелеви сърми, пататник и други вкусотии, които са типични за българската кухня. Туристите направо си облизват пръстите от пилешките сърца по селски или от пилето по тракийски. След богата българска вечер в ресторанта, те се пренасят навън, за да се наслаждават на фолклорния певчески ансамбъл от Каварна. Домакините пеят и танцуват, като пресъздават местния обичай „Седянка“.

„Точно в 20 часа започва нашата анимационна програма. В първите 15 минути им показваме обичая, а след това гостите танцуват заедно с нас. Учим ги на право хоро, защото то се възприема изключително бързо от чуждите туристи.

На 5-ти август – следващата българска вечер, ще предложим на гостите на „Топола скайс Ризорт & Аквапарк“ надиграване с Ръченица. Вечерите минават изключително атрактивно, защото туристите освен, че се докосват до българския фолклор, бит и култура, надяват калпаците, кърпите, престилките и си правят красиви фотосесии с българските традиционни облекла и мотиви. Щастливи сме, че българските вечери се получават като истински празник за туристите, защото те идват на почивка в България да се насладят не само за доброто гостоприемство на хотелите, да видят красотата на природата ни, а на „Топола скайс Ризорт & Аквапарк“ панорамната гледка към морето е уникална, те искат да се забавляват, да се потопят в българското.

Точно заради това българските вечери се оказаха успешни като програма за нашите гости. Виждаме емоцията и радостта в техните очи, а това е най-голямото признание – като домакини сме ги направили щастливи по време на тяхната ваканция“, сподели за информационна агенция BGtourism.BG Неделина Василева, която от 15 години е ръководител на „Шарено коланче“.
Ансамбълът съществува вече повече от 20 години. В момента в школата са 50 деца и 25 жени.

Хотелски комплекс „Топола скайс Ризорт & Аквапарк“ се намира непосредствено до град Каварна, разполага със собственик аквапарк и е изключително подходящ е за семейна ваканция. Тук можете да разгледате възможностите за почивка в комплекса „Топола скайс Ризорт & Аквапарк“.

Сподели публикацията