Slide
Slide

София. Отпада 10-дневната карантина за пристигащите българи от Египет, Мароко, Алжир, Тунис и други държави от Африка (виж списъка в т.11 тук) с ниско ниво на разпространение на коронавирус. Това е регламентирано в новата заповед на здравния министър от днес (заповед). Припомняме Ви, че досега пристигащите от цял континент бяха поставени под задължителна карантина, но анализ на здравните власти показа от кои държави може да не е задължителна карантината.

Wizz Air с нов летен маршрут от София до Закинтос

В точка 5 в заповедта се посочва, че всички лица, на които е разрешено влизането в страната, се допускат на територията на Република България при представен документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода на полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19, считани от датата на проведеното изследване, вписана в документа.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията