Снимка Unsplash.com
Slide
Slide

Футболният стадион е особен олтар за всеки един истински почитател на най-популярния спорт в света. Родният футбол също може да се похвали с подобни локации, а ако обърнем внимание на статистиката на Nostrabet България има ли срещи на тези гладиаторски арени, то няма как да не се наблюдава и интерес на спортни запалянковци с прогнози в различните букмейкърски платформи. Ако се чудите кои наистина са стадионите, които предлагат една неповторима емоция, нека обърнем внимание на следните свещени футболни олтари:

Националния стадион „Георги Аспарухов“ може да бъде смятан за един от фаворитите. На него е кована нашата футболна история и не веднъж сме ставали свидетели на красиви обрати и изненади. На този стадион сме гледали как изгрява съдбата на Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Мартин Петров и още много други. Във времето, когато футболът се играеше със сърце, клубните отбори, националите и всички истински футболисти ще дадат сърцето си. Някога този стадион не е можел да събере мераклиите, които искат да видят магията на футбола, докато днес ситуацията е далеч по-различна и за жалост се надяваме да видим и по-добри дни.

Макар и да говорим  за класация, когато става въпрос за клубни отбори, трябва да знаем, че не ги класираме по качества или нареждаме по позиции, всеки един от тях има своите легендарни моменти.

Такава е историята на стадион „Васил Левски“ и синята вълна, която дълго време показва, че не просто има пазители, а ревностни фенове, готови да изкупят всички билети, за да накарат гостите да се чувстват повече от неудобно. Планът почти винаги работи, а за големите срещи винаги има топло посрещане. Сините продължават да демонстрират вярност и точно по тази причина остават до отбора си, когато идват най-трудните моменти. Стадионът носи невероятна емоция на зрителите, но също така чака и отдавна обновление. Въпрос на време е това да се случи, но все пак и това чудо е възможно.

Разположен в Борисовата градина, прикрит в корони на столетници, стадионът на ЦСКА може да се смята за  един от най-стратегическите обекти. Макар и дълго време да не получава акредитация, на него са се водили някои от най-ожесточените мачове за срещи. Червените знаят как да правят хореография, но също така останаха верни дори и когато отборът им изпадна от първата лига. За сметка на това имаше достатъчно почитатели, за да се насладят на истинската касапница, а до края на сезона, армейците не бяха желана дестинация.

Стадионът на Лудогорец Разград може да се смята за един от най-новите и най-модерните, притежаващ акредитация за провеждането на срещи от международни турнири. Създаден върху основата на футболната история, няма как да не обърнем внимание на някои много основни факти. Тук е посрещан италианският гранд Милан, тук присъства и трибуна с история, която позволи на родните зрители да видят на живо елита на европейския футбол. Лудогорец поддържат своето ниво, но родната публика иска да види европейски отбори и орлите трябва да отговорят.

В класацията няма как да пропуснем и стадионите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив. Двата тима често си гостуват, за да превърнат целия град в атракция и битката за града на тепетата е повече от очарователна. Срещите са незабравими, а всяка агитка има своя собствена хореография и серия заучени лафове, които няма как да забравим. Тук отново имаме силна аудитория от зрители, която носи незабравима емоция за всеки почитател на спорта.

Докато някои стадиони имат своята сериозна слава, то не трябва да забравяме, че има и някои, които чакат своето реставриране. Един такъв може да бъде именно стадион „Пловдив“. Въпросната спортна конструкция може да се похвали с огромна площ, както и място за посрещане не само на гости, но и на най-различни допълнителни събития. За жалост днес трябва да се реставрира, за да върне старата си слава. Виждал е по-добри дни, но да се надяваме, че в бъдеще ще отвори врати за по-добър футбол и повече спортни емоции.

Сподели публикацията