Изложението в Добрич „България – вино, храна и туризъм“ се оказа сцена за премиера за няколко топ продукта. Един от тях е на утвърдената добруджанска компания „Насто-пет“ ЕООД, собственост на Стоян Пантелеймонов. Фирмата е специализирана в производство на патешки продукти. Мнозина наши сънародници вече са опитвали от вкусния им пастет от угоен патешки черен дроб. Клиентите познават добре и пушеното им магре, както и от пушеното патешко филе, което режат на тънки резенчета и го комбинират с чаша ароматно вино или със сладко от червен лук. За първи път обаче компанията, чиято централа е в Добрич, а базите в село Стефаново и Бранище (не са фирмата с птичия грип, който бе открит този юни), изнесе на пазара и последния преработен продукт – патешка мас.

Патешката мас на добруджанската компания направи своята национална премиера на изложението в Добрич

Висококачественият продукт е от свободно отгледани животни. Както патешкото месо, така и патешката мас е изключителна полезна за консумация. Характерно за нея е наличието на ценните полиненаситени омега-6 и омега-3 мастни киселини. Богатият на витамини и полезни мазнини продукт бе приет изключително добре от посетителите на изложението. Фирмата вече повече от 20 години е производител на патешки продукти, отглежда и угоява патици основно за гъши дроб. В момента работят и по преработката на други патешки продукти, с които скоро ще изненадат своите клиенти и партньори. В търговската мрежа в Добрич продуктите на „Насто-пет“ ЕООД може да бъдат открити в магазините на “Тропик”, “Велико”, “Къщата на виното” на Стара къща, някои от магазините на “Джеронимо”, както и в други малки бутикови магазинчета. Във Варна – “Стария Чинар”, и отново в магазините на “Тропик” и “Джеронимо”.


„В компанията работят близо 20 души. След като започнаха да се излъчват всички кулинарни формати, смея да твърдя, че българинът започна да търси патешкото месо и то да присъства повече на неговата маса. Цента на продукцията ни, не мърда значително, докато се забелязва , че клиентите ни явно работят повече и могат да си позволяват да се “глезят” с продукти, като угоен патешки дроб по-често“, признава синът на собственика Атанас Пантелеймонов.

Атанас Пантелеймонов с гордост днес може да презентира висококачествените продукти
  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Пишете ни за Вашите новини и ни изпращайте снимки на редакционната поща office@bgtourism.bg
Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA