Slide
Slide

Бургас. На откритата сцена „Охлюва“ в Морската градина в Бургас в този час се провеждат спектакли и демонстрации, които са от китайската култура.

Жителите и гостите на града могат да се насладят на китайски театрални представления и интерактивно представяне на различни форми на нематериалното културно наследство на Китай (акцент град Нинбо).

Събитията в морския град се организират от Китайски културен център – София по повод 70-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Китай и България.

Програмата включва спектаклите „Изкуството на променящото се изражение на лицето“, „Нинбо опера“ и „Изкуството на баланса“. Част от занаятите, които ще бъдат представени, са дърворезба, бродерия, ръкоделие (плетени, шити, бродирани накити и аксесоари), изработване на фигурки от тесто.

Програмата ще завърши с прожекциите на филмите „Кралят на маймуните“ и „Господин Six“, които ще започнат точно в 13:00 ч., в зала „Петя Дубарова“. Събитията се организират със съдействието на Община Бургас и ще протекат при вход свободен.

Сподели публикацията