Slide
Slide

Пловдив. Легендарната актриса  Цветана Манева преряза лентата за откриването  на 28-ия Италиански фестивал на красотата и прическата. Той продължава от 29 до 31 март в Международен панаир Пловдив.

Красив жест към нашия град е фактът, че тази година проявата е тематично свързана с посланията на инициативата „Европейска столица на културата”, изтъкна главният директор на националния изложбен център доц. д-р Иван Соколов в своето приветствие към участниците и гостите.

Модният форум беше открит с ревю на прически, пресъздаващи емблематични образи на България – розата, нестинарите, плодородните жита, жената болярка  и други любими символи.

Италианският фестивал  e международно изложение за фризьорство, козметика, грим, парфюмерия и мода. Той се наложи като едно от най-престижните  събития у нас в тази област, защото представя актуалните тенденции по авангарден начин. Събира производители и търговци, професионалисти и почитатели на модата. Показва нови технологии, продукти и услуги, допринася за професионалното усъвършенстване на фризьорите. Модният фест съчетава бизнес, естетика и забавления.

В неговото 28-о издание участват над 70 производители и дистрибутори. На техните щандове специалисти и любители могат да намерят  козметика за лице, коса и тяло, биопродукти, аксесоари, парфюмерия, фризьорски прибори и принадлежности, оборудване за салони за красота, апарати за фитнес и козметични процедури.  Демонстрации показват  как се правят ноктопластика и грим, как се поставят се мигли.

Богатият асортимент е причина Фестивалът да привлича хиляди посетители. Минути след откриването те изпълниха палата 2 на панаирния комплекс, за да видят нови  продукти и тенденции, демонстрирани от световноизвестни стилисти, които сътворяват изискани фризури пред очите на публиката.

Професионалистите имат възможност да повишат квалификацията си в пет семинара, обединени от темата „Багрите на косите“. Ще има и съвместно шоу на трима световно признати стилисти – бразилеца Елиабе Морейра, италианеца Алесандро Фратини и руснака Анзор Закутов. В програмата са включени националния състезания за фризьори и гримьори, както и конкурс за абитуриентски прически.

Организатор на Италианския фестивал е „Кристиян оф Рома груп“.

Сподели публикацията