Slide
Slide

Д-р Илин Димитров поздрави HAPPY за признанието във Великобритания

София. Министърът на туризма д-р Илин Димитров връчи поздравителен адрес на представителите на първия български ресторант със световно отличие във Великобритания.

Припомняме, че Happy стана победител в две категории и е избран сред хиляди други за „Най-добър ресторант в Лондон“ и „Ресторант с най-добро обслужване в Англия“, след като един милион клиенти гласуваха на Британските награди за най-добър ресторант за 2022 година.

“Поздравих управителя Иван Попов и подчертах, че за престижа на тези две награди допълнително допринася фактът, че българският е надделял над иконични за Лондон ресторанти със столетна история и традиции, а сред номинираните са били имената на световно известни шеф готвачи, многократно удостоявани със звезди „Мишлен“, като шеф Новели, Джейми Оливър, Гордън Рамзи и други легендарни професионалисти в бизнеса”, заяви министърът.

Той поздрави Попов с думите, че Британските ресторантьорски награди са признание a за високите професионални критерии, които си поставят и на които отговарят, както и за уменията им да създавате вкусна храна, уютна атмосфера и добър екип, което стои в основата на успеха.

“Благодарих за добрия пример и доброто начало, което поставят и което, надявам се, ще мотивира и други български ресторанти да последват добрия пример, издигайки престижа на нашия сектор и името на България като туристическа дестинация, която ражда успешни модели”, добави Димитров.

Сподели публикацията