Снимка Руслан Йорданов, bgtourism.bg
Slide
Slide

София. Българи намериха вратичка как да заобиколят карантината, след като са били в … Турция, установи екип на bgtourism.bg. Южната ни съседка е една от държавите, която българите могат да посещават, но след прибирането си оттам трябва да се самоизолират 14 дни. Това е картината към днешна дата!

За да избегнат карантината нашенци измислиха, че първо ще  могат да влизат в Гърция с личните си карти, след което да преминават близък гръцко-турски граничен пункт с паспорт. Така мнозина сънародници необезпокоявано ще могат да отскачат до Одрин, Истанбул и другите места в Турция. След това да се прибират по обратния път, като първо се връщат в Гърция с паспортите си, а на гръцко-български пункт да показват лична карта и посочват в декларацията си, че се прибират от … Гърция.

Гърците глезят клиентите си с комплименти, заведенията се пръскат по шевовете. Нашенци са посрещани с менюта на български

Днес от Гранична полиция признаха за bgtourism.bg, че нямат връзка с гръцко-турската гранична система и не могат да установят дали сънародниците ни са отскочили до Турция. Оттам разчитат пътуващите да бъдат коректни и отговорни при прибирането си и да не спестяват информация в своите декларации – трябва да се напише, че се прибират от Турция и Гърция. В точка 8 в декларациите е посочено, че за неверни данни се носи отговорност съгласно законодателството на Република България. Към днешна дата на българските граждани, които се прибират от Гърция, не се налага карантина.

Гърция с нови изисквания за почиващите в страната (формуляр)

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията