Бургас. Всеки обича предишните властелини на нашата планета, мистериозно изчезнали преди 65 милиона години! Затова Община Бургас посвети на динозаврите тазгодишното издание на една от запазените марки в нейната лятна културно-развлекателна програма – Фестивала на пясъчните скулптури.

Бургасик парк ще е готов да приеме първите си гости в началото на юли. Скоро ще ще бъде обявена точната дата. Извайването на фигурите от пясък е в напреднала фаза. По тях работят 14 скулптори от България, много от тях бургазлии.

Както винаги, експозицията е разположена в парк „Езеро“, близо до Конната база, върху площ от 5 декара. За направата на скулптурите са използвани 5 600 тона пясък със специални примеси, за да е устойчив на дъжд.

Тази година композициите са 12. Това са триизмерни изображения на праисторически животни. Най-много са динозаврите, сред които и могъщия Тиранозавър Рекс. Но ще видите още мамут, гигантска костенурка и други интересни животни, пред които да си направите въздействаща снимка за спомен.

Снимки община Бургас

Ето и имената на авторите, някои от които дебютират в работата с пясък: 1. Добрин Вътев, 2. Огнян Петков, 3. Калин Диловски, 4. Радко Вълчев, 5. Владимир Веселинов, 6. Дамян Бумбалов, 7. Владимир Дунгьов, 8. Искрен Арабаджиев, 9. Антонио Стефанов, 10. Стефан Балтов, 11. Филип Филипов, 12. Ханко Седефчев, 13. Васил Богданов, 14. Евтим Войнов.

Община Бургас е горда, че с годините помогна за създаването на българска школа в пясъчната скулптура. А авторите са абсолютно на нивото на колегите си от останалия свят.

Работното време на фестивала ще е без почивен ден, от 9:00 до 21:00 ч.

Цените за посещение:

– Деца до 7-год. възраст и хора в неравностойно положение – безплатно;

– Деца 7-18 год. – 2 лв.;

– Пенсионери – 2 лв.;

– Група над 10 човека – 3 лв.;

– Нормален билет – 4 лв.;

– 2 възрастни + дете над 7-год. – 8 лв.;

– 2 възрастни + 2 деца над 7-год. – 10 лв.;

– 2 възрастни + 3 деца над 7-год. – 12 лв.

Очаквайте съвсем скоро отварянето на Бургасик парк!

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA