с.Зорница/Чепеларе. Меморандум за сътрудничество бе подписан между Община Чепеларе и Медицински университет – Варна. Това стана в почивна станция “Зорница” в родопското село Зорница, а своите подписи на документа положиха кметът на община Чепеларе – Боран Хаджиев, и проф. д-р Валентин Игнатов, д.м. – Ректор на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.

Целта на Меморандума е да създаде условия за подобряване на социално-икономическата среда в Община Чепеларе чрез развитие на здравеопазването и медицината, популяризиране на туризма и културно-историческото наследство на района.

Страните декларират своята подкрепа за задълбочаване на връзките помежду си и разгръщане на секторите с най-голям потенциал за развитие – туризъм, образование, здравеопазване и медицина.

Медицински университет – Варна и Община Чепеларе ще си сътрудничат в развитието на човешкия капитал на Община Чепеларе чрез инициативи за повишаване на знанията и уменията на младите и активни граждани в
сферата на туризма и здравеопазването и ще работят за създаване на среда за тяхната съвременна изобретателност, реализация и предпоставки за европейска конкурентоспособност.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA