Slide
Slide

Боровец. На 18 юни Боровец ще открие летния туристически сезон, съобщиха от курорта. Кабинковият лифт „Ястребец“ и 4-седалковият „Ситняково експрес“ ще заработят в 8.30 часа още същия ден.

От „Боровец“ АД информират любителите на планинското колоездене, че скоро ще имат възможност да се насладят на трасетата в Боровец Байк Парк, реконструиран от Джорджи Баго. Ще има осем трасета с различна дължина, които са разделени на 4 категории – лесни, средни, трудни и за експерти. Запознайте се с всички трасета ТУК!

Гостите на планината могат да разнообразят своя престой и с Маунтин байк турове – 3 байк тура с различни нива на трудност. Още за туровете ТУК!

За туристите в Боровец има богато разнообразие от активности по време на летния сезон. Те имат възможност да наемат туристически или електрически велосипед – вижте цените за наем на туристически и електрически велосипеди тук, да си организират тандемен полет с парапланер, да изберат пейнтбол, да посетят въжен град – „Бороландия“, както и детски клуб „Бороландия“. За любителите на аристократични спортове са минутите за конна езда и тенис. През свободното си време туристите могат да имат ралични спортни игри като стрелба с лък, бадминтон, волейбол, скачане на батут.

Сред най-популярните активности са катерене и алпинизъм, както и полудневни турове и целодневни турове и маршрути за туризъм и планинарство. Маршрутите са обособени в четиристепенна категоризация. Тя помога по-ясно и адекватно гостите да изберат своя маршрут, съобразен с техните физически и планинарски възможности.

Сподели публикацията