Шеф Станимир Радичев
Slide
Slide

Една от атракциите на четвъртото издание на започналото днес изложение „България – Вино, храна и туризъм“ в ресторант „Мечока Бен“ в Добрич е сирене с трюфели. Деликатесните сирена на шеф Станимир Радичев се оказват идеалното допълнение на чаша хубаво вино. Различните видове сирена с трофели са уникални и с невероятен вкус, констатираха посетителите на изложението. Главният готвач е от Велико Търново. За BGtourism.BG той сподели, че за втори път участва в изложението.


„Основните ми продукти са български сирена с трюфели и манатарки. Има няколко варианти – твърди, разбити на крем и на кубчета в зехтин. Хубавото е, че се разшири гамата и продуктите са вече 16. Преди 4 години започнах да произвеждам сирената. Първата година започнах с козе сирене с трюфели, после краве сирене с трюфели, а сега вече има и овче с манатарки. Последваха кремчетата и кубчета. От тази година имам краве масло с шафран и краве масло с трюфели. Имам сладко от люти чушки с годжи бери и тиквени семки, както и сладко от червен лук. Сиренета ги правя в село Давидово до Търговище, а консервените продукти – в село Православен до Първомай, маслата на друго място“, сподели шеф Радичев.
Той готви от 25 години, основно в Търново, бил е и в чужбина. Продукцията си разпространява само в бутикови ресторантчета и магазинчета, само в България.
„Миналата година беше студено и дъждовно, бях скептичен, но сега съм първи тук и хората проявяват много голям интерес към моите продукти. Изложението е много интересно и това привлича много посетители“, добави шеф Радичев.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Пишете ни за Вашите новини и ни изпращайте снимки на редакционната поща office@bgtourism.bg
Сподели публикацията