Слънчев бряг. Протоколът за безопасност, дистанциране и дезинфекция, е новата нормалност, към която вече привикнаха и персоналът в хотелите, и туристите. Много обществени пространства са реорганизирани, а стандартите за обслужване, съответстват препоръките на здравните експерти. Именно за това всеки ден, в последния месец, най-големият курортен комплекс у нас посреща стотици нови туристи.

„Голямото предизвикателство пред нас е справянето с трафика на автомобили, тъй като заради сложността около авиотранспорта, повечето туристи предпочитат да използват автомобилен или автобусен транспорт“, коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД.

Само в неделя, 25 юли 2021 г., в комплекса са пристигнали около 10 000 автомобила, а за понеделник, 26 юли 2021 г., тази цифра се увеличава до 15 000. Обратната връзка на хотелиерите е, че освен българи, които тази година повече от преди предпочитат Слънчев бряг за лятната си почивка, курортът масово се посещава от туристи от Румъния, Молдова и Украйна с лични автомобили. В сравнение с миналата година, през летен сезон 2021 г. повечето хотели в Слънчев бряг са отворени и въпреки късния старт, към момента имат заетост на легловата база.

„Правим всичко възможно да бъдем добри домакини и често правим компромиси към туристите по отношение на паркирането. Но като цяло тази година начинът на посрещане и условията в комплекса са променени във връзка с новите реалности“, казва още Златко Димитров, визирайки, че до преди COVID пандемията, Слънчев бряг предимно посрещаше организирани туристически групи.

Дните петък – понеделник (уикенд туризъм) също са белязани от изключително увеличен трафик на автомобили, както по „ул. 1-ва“ в комплекса, така и успоредно на главния път София-Варна в отсечката Несебър – Слънчев бряг – Св. Влас. Паркингите „Арда“, „Фрегата“ и „Магура“, собственост на „Слънчев бряг“ АД, работят при пълен капацитет.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA