Slide
Slide
Slide
Slide

София. Министърът на туризма Стела Балтова обсъди актуални теми в отрасъла с Алианса на туристическата индустрия в България – АТИБ. Във фокуса на разговорите бяха най-належащите теми в работата на бизнеса по време на настоящия летен сезон.

От организацията поставиха въпроси като сигурността и карантинните хотели, взаимоотношенията между хотелиери и концесионери при определяне на цените на плажните принадлежности, както и търсенето на възможност за облекчаването на трафика към морето. Според тях ремонтите, които се правят по магистралите в момента, затрудняват движението, което става причина и за анулиране на резервации по думите им.

Тема на дискусията бе и обучението на кадрите в туризма. По информация на бизнеса броят на хората, които се подготвят, е малък, критериите са много занижени и положението е тревожно. Предстои провеждането на Национален съвет за кадрите, съобщи министър Балтова и поясни, че там ще бъдат разгледани подробно всички теми, свързани с подготовката им.

Беше дискутиран начинът за категоризиране на местата за настаняване и необходимостта от промяна в механизмите за това.

Друга тема по време на срещата бе и създаването на гаранционен фонд. Представителите на организацията считат, че създаването на такъв фонд е необходим и той би подпомогнал възстановяването на отрасъла от последиците от ковид-кризата. От своя страна министър Балтова изрази готовност да бъдат започнати дебати по темата.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията