Slide
Slide

Бургас. Незабравими летни емоции очакват бургазлии и гостите на града с тематичните уикенди, организирани от Община Бургас. Те ще продължат до 2 октомври. В програмата от тематични уикенди са включени разнообразни събития, фестивали, неустоими кулинарни предложения, кино, спорт и много музика.

Сезонът на тематичните уикенди ще бъде открит тази седмица с традиционното изложение „Флора“ – една от най-колоритните емблеми в афиша на Бургас. Благодарение на изложението, в края на април и началото на май в Морската градина на Бургас се събират флористи и естети от цялата страна. В същия период ще се проведат и Дни на българската музика, организирани от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, като основната локация е Културен център „Морско казино“.

Джулай&Ретро уикенд (30 юни – 3 юли) е с две водещи музикални събития на различни позиции по бургаското крайбрежие. Първото издание на „Стереофест“ ще се проведе на Морска гара и на него ще гостува мегазвездата Горан Брегович. Билетите са в продажба още от зимата. Отделно ще се проведе и традиционният концерт до Моста в Морската градина, който е с участие на бургаски банди и достъпът до него е свободен.

В същия уикенд е планиран и традиционният парад на ретро автомобили – на алеите между Експоцентър „Флора“ и Пантеона, има и силно спортно събитие – „Триатлон Бургас 2022“ (2-3 юли), което се провежда в северната част на Морската градина.

През август градът ни пак ще бъде сцена на поредица фестивали, насочени към разнородна аудитория. Един след друг са планирани три горещи тематични уикенда: Спайс Мюзик, Солар и Teen Boom fest. Освен фестивалите, които са основни събития, в този период има и много съпътстващи прояви.

В периода 12-14 август, когато е популярният музикален фестивал „Солар“, Бургас ще бъде домакин и на Ветроходна регата „Сарафово Къп 2022“.

Програма на тематични уикенди

Дни на цветята: 29 април – 8 май, основно събитие: Цветно изложение Флора 2022

Дни на хотелите в Бургас / Книгите оживяват: 13 май – 15 май

Дни на буквите и книгите: 20 – 24 май

Зелен уикенд :27 – 29 май

Уикенд на баровете:3 – 5 юни

Уикенд на хорото: 10 – 12 юни

Миден уикенд : 17-19 юни, основни локации: Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“, Остров „Св. Анастасия“, бургаските ресторанти

Биле фест уикенд: 24 – 26 юни

Джулай &Ретро уикенд: 30 юни – 3 юли, Основни събития: „Стереофест“ на Морска гара, Парад на ретро автомобили и мотоциклети пред Експоцентър „Флората“

Плажен уикенд : 8 – 10 юли

Джаз и филми :15 – 17 юли

Сладоледен уикенд: 22-24 юли, в зоната за отворен достъп на Пристанище – Бургас

Бирен уикенд: 29-31 юли, основно събитие „Metalhead Beer Fest“, Парк „Минерални бани“; съпътстващо събитие „Летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове“ – сцена „Охлюва“

Спайс уикенд: 6-7 август, „Spice Musik Festival“, в района на Морска гара

Солар уикенд –основни събития: Концерт на Arctic Monkeys, Солар фест

Teen уикенд: 19-21 август, „Teen Boom Fest“, в района на Морска гара

Уикенд без име: 26 – 28 август

БГ уикенд: 2 – 6 септември

Рибен уикенд и Burgas Run: 9-11 септември, пространство пред Експоцентър „Флората“ и Морската градина

Двоен кинофест уикенд: 16 – 18 септември

Дълъг уикенд в Бургас:22 – 25 септември

Спортен уикенд – 30 септември – 2 октомври Основно събитие: Ревю на спортните клубове в Морската градина, съпътстващи прояви: Начало на Есенни литературни празници.

Очаквайте скоро пълната програма на тематичните уикенди, с всички локации!

Информирайте се за събитийния календар на общината от новата платформа:

https://events.gotoburgas.com/

Сподели публикацията