Slide
Slide

Бургас. 35-то издание на „Флора – Бургас“ превърна Великден в цветен празник. Тазгодишното издание на изложението поднася на посетителите нови атракции и още по-богато разнообразие от растения и аксесоари за тяхното отглеждане.

Темата на „Флора“ 2019 е „Цветно“. Пъстротата на щандовете, арт инсталациите и тематичните кътове е дело на над 100 производители и вносители на цветя, флористи, ландшафтни архитекти и професионалисти в областта на цветното изкуство.

На официалното откриване на емблематичното за Бургас събитие присъстваха кметът Димитър Николов, представители на държавната и местната власт, стотици жители и гости на Бургас.

„За пореден път тази хубава бургаска традиция ни дава възможност да се насладим на красивите багри на природата. Радвам се, че имам възможността заедно с вас да открия този символ на Бургас – изложението „Флора“, и да дадем възможност на повече хора да го посетят“, каза кметът Николов.

Група „Горещ пясък“, ансамбъл „Зорница“ и квартет солисти от хор „Милка Стоева“ допринесоха с изпълненията за празничната атмосфера.

Сподели публикацията