Slide
Slide

София. Министърът на туризма Христо Проданов разговаря с Н. Пр. Доника Ходжа, посланик на Република Албания у нас. „Важно е да обсъдим възможностите за сътрудничество между България и Албания в областта на туризма, тъй като независимо от всички събития, които се случват, ние трябва да дадем тласък на туризма между нашите две страни. България и Албания сме близки географски, но и по темперамент на двата народа“, заяви министърът.

Министър Проданов изрази надежди, че скоро пандемията от COVID-19 ще приключи и двете страни ще имат възможност да стартират развитието на съвместни културни маршрути, с помощта, на които да се привличат гости от далечни дестинации. „Можем да предложим съвместни пакети, така че да станем по- атрактивни“, уточни още той. По думите му би било добра идея да се помисли и за удължаването на линията София-Скопие и до Тирана, с цел улесняване и увеличаване на туристообмена.

От своя страна Н. Пр. Доника Ходжа поясни, че на база подписания през 2020 г. в София Меморандум за сътрудничество в областта на туризма между Министерство на туризма и Министерство на туризма и околната среда на Албания, е важно да има конкретни проекти и идеи, по които да се работи. „Данните за туристопотока между страните ни от преди пандемията показват, че има интерес и трябва да направим всичко възможно, за да го възстановим“, акцентира тя.

Сподели публикацията