Престижните статуетки на World Travel Awards
Slide
Slide

Равадиново. От 2 март до 10 май 2020 г. ще се проведе онлайн гласуването за престижните Световни туристически награди (World Travel Awards) за зона Европа. В престижната категория за туристически атракции за 2020 година са номинирани 11 топ забележителности на Стария континент. За втора поред година голямо признание получава Замъкът „Влюбен във Вятъра“. Той е в една битка с Айфеловата кула в Париж, Бъкингамският дворец в Лондон, Колозеумът в Рим, Саграда Фамилия в Барселона, Акропола в Атина и др. Още през отминалата година родната атракция на Георги Тумпалов успя да пребори безспорни величия, станали вековни символи на цели градове и държави. Как се стигна до тук? Това попитахме управителят на Замъка Янко Кръстев?

Янко Кръстев – вдясно, посреща посетители на туристическото изложение Ваканция и СПА Експо в софия

„Това е резултат от дългогодишните ни усилия да промотираме замъка, като туристически обект и България, като атрактивна туристическа дестинация. Веднага, след като станахме „Туристически обект №1 на България за 2018 година“, получихме покана да участваме и тази престижна надпревара. Мобилизирахме целия си ресурс, като се започне от Световния Туристически Алианс, SKAL International, наши партньори по света и абонати на социалните мрежи. По правилата на конкурса наградата е само една и миналата година тя замина за Ирландия при победителя EPIC The Irish Emigration Museum, а първият подгласник Замъкът „Влюбен във Вятъра“, България получи автоматична номинация за 27-мия конкурс през 2020 година.

Нашето участие не е самоцелно, печелили сме и множество други национални и международни награди и винаги това е носело престиж за българския туризъм, а и повече бизнес на всички туристически и търговски обекти в региона. Приканвам и всички читатели на bgtourism.bg подкрепят нашето участие. Условията ще намерите тук: https://www.worldtravelawards.com/vote


Въпреки минорното настроение сред многото колеги в туристическия бранш ние винаги сме смятали, че трябва преди всичко да направим нещо и да „дадем“, вместо да търсим оправдания и затова правим много силна подготовка за сезон 2020. Основните акценти за нас сега са „Националното турне на Магьосника на Замъка“ в 13 български града, което започва от град Сандански на 26 април и изключително атрактивният „Фестивал на виното“ 17-19 юли, който това лято ще бъде съчетан и с изложители на млечни продукти, алея на зехтина и на готвачите. Допълнително е осигурено и участието на творци в областта на стъклописа, тъкачество, маслена живопис, кожарство, гравиране, арт декорации, керамика и морските мозайки.

Янко Кръстев

От 1-ви май 2020 година в Замъка ще функционира и нова допълнителна атракция: „Стрелба със спортен лък“ под ръководството на републиканските шампиони за 2018 и 2019 година от спортен клуб „Виктория“. На същия полигон ще се проведе и националното ТВ състезание „БИТКАТА-2020“, което тази година ще бъде с международно участие.
Виртуалното пространство също ще предложи нови емоции на заклетите геймъри под много интересна форма, съчетаваща онлайн игрите с посещение „на живо“ на известни туристически обекти. Пак за радост и чест Замъкът е част от онлайн играта ATLANTIDЕ, достъпна за мобилните устройства работещи с Android и IOS. Тази набираща скорост и все повече абонати игра е базирана на 5 световно известни туристически обекта: Триумфалната арка и Лувъра в Париж, Бъкингамския дворец, замъкът Бран на граф Дракула, плюс родната атракция с магичната си архитектура. Световната премиера на играта ще се състои на 6-ти май в Замъка „Влюбен във вятъра“ и за първи път подобна високо рейтингова игра ще има и версия на български език.
Безспорен хит на Българскато черноморие обаче ще бъде гостуването на Златното съкровище на Тутанкамон в артгалерията на Замъка от 1-ви май до 30 септември.

Това е в резултат на съвместната ни програма с Министерство на Антиките на Египет, високият рейтинг на замъка и силната препоръка, която ни беше дадена от Световния Туристически Алианс.“

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията