Slide
Slide

София. Открива се процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Слънчев бряг-юг“, община Несебър, област Бургас, реши на днешното си заседание правителството. Целта е обезопасяване на плажа и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията. Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Той е обусловен от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Снимка BurgasNews

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 530 809 лв. без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове – обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Морският плаж ще бъде обезпечен със задължителните дейности по ЗУЧК – осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Дяволска река 1“, община Приморско, област Бургас

Открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Каваци-юг“, община Созопол, област Бургас

Открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Сарафово“, община Бургас, област Бургас

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията