Slide
Slide

По време на инцидента живота си загубиха 15 български туристи

София. Паметникът на брега на Охридското езеро, който бе открит в памет на българските туристи, загубили живота си при потъването на кораба „Илинден“, е поруган, предаде БГНЕС.

От мястото е разрушена „стилизираната капка“, в която бяха преплетени 15 метални рози. Тя напомняше за трагичния инцидент в Охридското езеро на 5 септември 2009 година.

Министерството на външните работи изрази дълбоко възмущение във връзка с кощунствения акт на оскверняване на паметника на жертвите от кораба „Илинден“ в Охрид. Подобно отношение към паметта на българските туристи, загинали на 5 септември 2009 г., е недопустимо.

Надяваме се, че тази вандалска проява няма да остане незабелязана от страна на властите в Република Северна Македония и извършителите на срамния акт ще бъдат разкрити и подведени под отговорност.

Екипът на bgtourism.bg следи ситуацията в Северна Македония и остро осъжда езикът на омразата към България и всички действия, които уронват имиджа на страната ни, която днес е достоен и пълноправен член на ЕС. Искрено вярваме, че по пътя си към голямото семейство на ЕС Северна Македония ще бъде не само добър съсед, но ще има силите да направи реален прочит на своята история, признавайки фактите.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията