Slide
Slide

Старосел. Винен и СПА комплекс Старосел е разположен в една от най-красивите планини в България – Средна гора, на по-малко от два часа път от София. Прекрасна природа, пропита с много история, всепризната кухня и уникални вина, създават на гостите неповторимо усещане за дом, тишина, уют и спокойствие.

Разположен на площ от над 30 дка, комплексът предлага традиции, съвременни удобства и комфорт в автентична българска атмосфера, която вълнува и очарова.

На разположение на гостите са ресторанти, воден бар, пиано бар, различни по капацитет конферентни зали и уникална СПА зона с топла минерална вода, както и открит и закрити плувни басейни.

Хотел Старосел и Апарт хотел Старосел разполага с 90 стаи, студиа и апартаменти. Всяка хотелска стая разкрива богатството на българския фолклор със своята индивидуалност, с естествените материали и ръчно изработени мебели и тъкани. Интериорният дизайн на хотелските сгради съчетава топлите природни цветове, меките извивки на дървото и ръчно изработените тъкани.

Тракийска резиденция Старосел отваря врати през есента на 2018 г., за да предложи изключителен комфорт в 136 уютни и стилни помещения. Просторните двойни стаи, студиа и апартаменти, предлагащи изключителни тишина, спокойствие и съвременни удобства, могат да удовлетворят и най-взискателния вкус.

Конферентният и конгресен център на Винен и СПА комплекс Старосел предлага изключителен избор от 10 зали – от ВИП зала Евридика за 15 участника до уникалната за страната ни мултифункционална амфитеатрална зала Орфей, която има възможност да посрещне до 1 000 души. Зала Терес ще ви предложи провеждане на кафе-паузи в близост до приятна вътрешна градина,  а зали Тракия и Гнездото освен с очарователна панорама и богата естествена светлина, са с интериор, чудесно кореспондиращ с автентичния дух на комплекса ни.

Зала Орфей:

„Орфей“ е мултифункционална зала тип амфитеатър, оборудвана с най-съвременни технологии, някои от които за първи път в България. Залата е на няколко нива, с прилежащ балкон и капацитет до 1 000 участници.

Тя  удовлетворява най-високите и капризни изисквания за:

  • Концертни музикални програми – рок, поп, джаз, фолк музика и др.
  • Мултимедийни презентации при провеждане на бизнес, търговски конференции и др.
  • Вариететни и театрални спектакли и програми
  • Кино прожекции в най-висок видео и аудио стандарт-Dolby Surrоund, 5.1,7.1, Pro logic и др.
  • Гала вечери, сватбени тържества и всякакъв вид чествания.
  • Може да осигури възможност за подаване на сигнали за директно излъчване за Радио и ТВ, както и направа на аудио-видео записи на програми реализирани в нея.

За кино показ и мултимедия, залата  е с възможностите на тази в Хотел „Хилтън“ Бевърли Хилс, САЩ, където дават ежегодните награди „Златен Глобус“.

С този капацитет и професионално оборудване значимостта на зала Орфей надхвърля пределите на България и я отвежда на международно ниво.

Характеристики на залата:

  • Площ: 1 200 кв.м.
  • Капацитет: 80 места – П-образно, 460 места – банкетно подреждане, 1 000 места – театър и коктейл
  • Изкуствено осветление, сценично осветление с цифрово управление
  • Backstage и гримьорни със самостоятелен вход

Здраве чрез вино и вода е безценното познание, възродено в СПА центровете на Старосел. Модерните съоръжения пресъздават въздействието на природните сили върху човека и използват лечебните сили на виното, минералната вода, солта и билките.

Винотерапията е възроден древен ритуал за подмладяване, подобряване на кръвообращението, хидратиране на кожата и детокс. Минералната вода от геотермален извор се използва за укрепване на здравето и релакс. Лечебните й свойства се отразяват благоприятно на здравето и тонуса на човека.

СПА център Старосел ще ви предложи: вътрешен и външен минерални басейни,  джакузи с детска секция и самостоятелно четириместно джакузи, арома сауна, две парни бани, външна сауна с уникален дизайн, кът за топъл релакс.

СПА център Тракийска резиденция надминава очакванията със своя аква-термален СПА парк с три минерални басейна: голям закрит с двадесет и пет метрова зона за плуване, хидромасажна зона с лежанки, водни джетове, вулкан, подводна река и присъединено джакузи, детски басейн с водна пързалка и водопад, както и басейн на съкровищата, тераса с прекрасна гледка към неповторимата природа на Средна гора ще ви посрещне със своите четири джакузита. Насладете се и на просторни топли помещения с ароматни масла: мека сауна, финландска сауна и парна баня, както и зони за релакс с приятна атмосфера.

Възползвайте се и от специалната ни „Червена зона“, в която ще откриете: слънчева стая, снежна стая, солен басейн, солена пещера с хималайска сол и открит солариум.

Енотека – Храм на виното

Във винарска изба Старосел съчетават уменията на древните траки със съвременните постижения във винопроизводството. Вината на Старосел са утвърден лидер на родния пазар през последните 10 години и са носители на множество престижни медали и международни отличия. Енотеката на комплекса е разположена в ротонда, която с интериора си пренася гостите в храма на бог Дионис, за да се докоснат до света на древните траки.

Всеки от гостите може да вземе участие във винен тур, разкриващ тайните на сакралната напитка и тракийските мистерии. Насладете се на разходка в избата с дегустация на специално подбрани бутилирани вина и ракии Старосел, поднесени в Храма на виното.

Винотворчеството е идеално развлечение за всяко фирмено мероприятие или групово посещение. Изживейте чувството сами да създадете купажно вино в мистична атмосфера и с професионалното ръководство на екипа ни.

За свободното време на гостите се предлага и наем на велосипеди, конна езда, мини голф, детски център с аниматори, пиано бар и кът за игри (билярд, аркадни игри и др.).

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията