Slide
Slide

Каварна. Собственикът на Национална информационна агенция Bgtourism.bg Руслан Йорданов бе гост на ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев“ в Каварна по случай 27 септември – Световния ден на туризма.

„Приех поканата, защото вярвам, че бъдещето на туризма и на страната ни е в образованието и младите хора. Пред тях споделих възможностите, които туристическата индустрия и туризма като изживяване може да им даде по време на тяхното професионално и личностно развитие. Те трябва да имат ясни цели и да бъдат отдадени на своята професия. Бъдещето на туризма в България принадлежи на професионалистите, на креативните, на хората с достойнство и отношение към професията, на която са се посветили. Туризмът има значим принос към икономиката на страната ни и заслужава особено внимание от държавата и аз вярвам, че скоро ще го получи. Това може да стане със силни и авторитетни личности, които имат визията за развитието на туристическата ни индустрия през следващите десетилетия“, заяви Йорданов пред учениците.

Днес отбелязваме Световния ден на туризма, мотото тази година е „Преосмисляне на туризма“

„България има своите успешни кадри в областта на туризма, които са пример и мотивация за всеки един, който е избрал да направи кариера чрез туризъм. Искрено вярвам, че преподавателите в училището в морския град, в който почти всяко семейство е свързано с туризма, ще изградят здрави основи на почтеност и дисциплина, които ще изведат децата до най-високото ниво на йерархията на успешния бизнес и ще ги превърнат в успешни личности. Учениците бяха поздравени Ирена Георгиева – зам.-министър на туризма, която се включи онлайн.

Пред възпитаниците на учебното заведение от 8-12 клас отбелязах, че министър д-р Илин Димитров днес е един от добрите примери, който е отдаден на каузата „Туризъм“, говори с позитивизъм и любов за родината си и нейните възможности, работи със сърцето си за развитието на туризма и успя да изкачи високото стъпало на професионалното си развитие“, добави собственикът на Bgtourism.bg.

Д-р Илин Димитров: Когато говорим за бранд България, преосмисляйки туризма, трябва да преосмислим и поведението си към него

„Туризмът е не само професия! Посрещаме милиони гости от чужбина, но и обичаме да пътуваме! Туризмът е емоция, страст, щастие, усмивки, грижа и инвестиция в красиви спомени! Едни от най-разумно изхарчените пари днес са тези за пътуване!“, посочи още Руслан Йорданов.

Той разказа за своите красиви пътешествия до десетки държави и пожела на всички да пътуват, да преоткриват красивите кътчета не само на своята родина, но и до където им стигнат очите и възможностите, за да могат да събират повече преживявания, с които да обогатят мирогледа си!

Сподели публикацията