Варна, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. В телефонен разговор вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова благодари на г-н Томас Барайс, държавен парламентарен секретар във Федералното министерство на икономиката и енергетиката на Германия за свалянето на предупреждението за пътуване до област Варна, които бяха издадени от германските власти.

Тя уточни, че в този регион попадат едни от най-предпочитаните от гражданите на Германия курорти – к.к. Златни пясъци и к.к. Св. Св. Константин и Елена и за това е много важно те да имат достъп до тях.

Най-важните новини от туризма за Варна тук

Във връзка с установени случаи на коронавирус при завръщане от България на германски туристи и издаването на предупреждения за пътуване до областите Благоевград и  Добрич в България, вицепремиерът увери, че всички необходими мерки за ограничаване на разпространение на вируса са взети от здравните власти и Министерството на туризма. И добави, че на територията на курортите по Българското Черноморие няма нито един случай на заразен или болен от COVID-19.

Министър Николова сподели, че България и Германия имат традиционно отлични двустранни отношения на политическо и експертно ниво. Нашата страна  е предпочитана туристическа дестинация за семейна почивка от германски туристи, като през 2019 г. общият брой на туристическите посещения от Германия е 761 156, уточни тя.

От своя страна г-н Барайс заяви, че партньорството между двете държави трябва да продължи и занапред. Ние сме наясно с усилията, които полагате за ограничаване на заразата. Виждаме и, че хората в България знаят как да се пазят и как добре работи здравната Ви система. Мислим, че мерките които ние сме наложили ще бъдат премахнати в даден момент, уточни г-н Барайс.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК 

Сподели публикацията