Slide
Slide

Варна. Над 350 чартърни туристи пристигнаха от Франкфурт, Берлин и Хановер на летище Варна. Това бяха първите чартърни туристи за това лято в морската ни столица.

Трите полета се изпълниха от Bulgarian Air Charter, които тази година отпразнуват своята 20-годишнина.
Основана през 2000 г., всеки сезон чартърната авиокомпания извършва над 2500 полета до летищата Варна и летището в Бургас.

Организираните туристи, които пристигнаха днес, са сред първите, които през този сезон ще отседнат в курортните комплекси Златни пясъци и Албена.

„Вълнуваме се, че най-накрая стартираме сезона на чартърния туризъм и на двете летища – вчера с полет от Нидерландия на летище Бургас и днес с полети от три германски града. С нетърпение очакваме летния сезон да възвърне нормалния си ритъм! ” обяви Улрих Хеппе, Изпълнителен директор на Фрапорт България.

„Който изпраща добри вести е длъжен да си спазва обещанието! Точно преди 10 дни, на 17 юни, обещахме първия чартърен полет до летище Варна. Ние държим на думата си и новината вече е факт не само заради немската точност, но и поради желанието за завръщане към нормалния начин на живот и почивка!“, заявиха от Bulgarian Air Charter.

Сподели публикацията