Този петък в Добрич правят първа копка на новия православен храм „Св. Лука Кримски“
Този петък в Добрич правят първа копка на новия православен храм „Св. Лука Кримски“
Slide
Slide
Slide
Slide

Добрич. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще води церемонията по първа копка на новия православен храм „Св. Лука Кримски“ в квартал „Добротица“. Тя ще се състои на 29 март от 13.30 часа на терена, на който ще се изгради храма. В събитието ще вземат участие кметът на Добрич Йордан Йорданов, общинска администрация, цялото духовенство на добричката духовна околия и граждани. Храмът в най–младия квартал на Добрич ще се изгради благодарение на безвъзмездно отстъпения терен от Общината и със спомоществователството на дарители.

Проектът на храма е дарение от Арх. Петър Николов и инж. Пенчо Керванов. Сградата ще е висока 16 метра, което определя храма като най–високият в Добрич. Организирана е кампания по набиране на средства и до момента са събрани над 25 000 лв. Пред високото тяло в центъра на града могат да се правят дарения и да се закупят билети за предстоящия благотворителен концерт на 12 април в Спортна зала ‚Добротица“. В грандиозния концерт ще  участват мега звездите, родени в Добрич – Миро, Преслава, Ваня Вълкова, Ивелина Колева, ПФА ‚Добруджа“ и деца от училище „Св. Климент Охридски“.

Община Добрич кани гражданите да вземат молитвено участие на първата копка и да станат съпричастни с изграждането на новата светиня в Добрич!

Сподели публикацията