Slide
Slide

София. „Няма да се уморя да се боря за живота и здравето на всеки български гражданин, каквото и да ми коства и колкото и разговори да трябва да проведа“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизия министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Министър Ангелов издаде три заповеди, каза кога отварят заведенията

„Озадачен съм от насрочения протест на ресторантьорите. Преди седмица имахме среща с двете асоциации, които организират днешното недоволство. На нея повече от 3 часа говорихме за техните проблеми. Основният им проблем, който изтъкнаха, е, че има забавени плащания. Поканих моите колеги – министърът на труда и социалната политика – Деница Сачева, министърът на икономиката г-н Борисов, вицепремиерът Николова. Уверихме колегите от асоциациите , че до края на този месец те ще си получат парите. Това вече се случва. Вчера разбрах, че днес ще протестират. Не мога да разбера логиката на протеста. Протестират за какво? – за проявен разум. А ако проява безразсъдство? Ако за разума ми искат оставката, за безразсъдството какво ще ми поискат?“, коментира още Ангелов.

Припомняме Ви, че собственици и персонал на затворените заведения подготвят национален протест пред Министерския съвет в 12 ч. днес, с настояване да започнат работа от 1 февруари. Акцията е под мотото „Марш към свободата“ и се организира от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България.  Преди дни от бранша поискаха и оставката на здравния министър Костадин Ангелов.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията