Опитайте карамел и шоколад със сол в „Базара на солта“ на Атанасовското езеро
Опитайте карамел и шоколад със сол в „Базара на солта“ на Атанасовското езеро
Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. “Базар на солта” ще се проведе на 27 август – вторник, от 18.30 часа в пространството “симБиотично” на Атанасовското езеро. Входът е свободен! На събитието ще можете да научите повече за качествата и способностите на черноморската сол, добивана в Атанасовското езеро.

Дияна Костовска от БФБ – ръководител LIFE проект “Лагуната на живота” ще запознае гостите с предимствата на българската сол и ще демонстрира всички видове сол, които се вадят от езерото. Ще има дегустация на карамел и шоколад със сол, както и зеленчуци, с които може да се опита легендарната Fleur de Sel.

Освен това ще има дискусия за истинската цена на храната и за разхищението й – защо се случва и как да го избегнем. Поканени са колегите от проект “Твоята храна”, които ще представят повече информация по темата, включително анимации, видео-съвети, игри и тестове и ще раздадат тематични награди. Подготвили са и интересен кулинарни изкушения, за да демонстрират как да се използват пълноценно различни продукти (например трохи от сух хляб за миди гретен; листа от моркови за кюфтенца с тиквички и т.н.).

Сподели публикацията